Atklātas jaunas detaļas par Šūmahera drāmas caurvīto šķiršanos no F-1

Apollo.lv
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Pirmās formulas (F-1) pilots Miks Šūmahers sarunā ar žurnālistu Nadimu Bārtu-Viljamsu atklājis jaunas detaļas par savu šķiršanos no "Haas" vienības.

Šūmahers F-1 komandā "Haas" debitēja 2021. gada sezonā, kad šī vienība pilnībā fokusējās uz nākamā gada bolīda attīstīšanu. Jau nākamās sezonas beigās kļuva zināms, ka jaunā vācieša karjera autosporta karaliskajā klasē vismaz uz laiku ir beigusies.

"Haas" boss Gunters Štainers Šūmaheru presē nevairījās kritizēt jau laikā, kad vācietis vēl brauca viņa vadītajā komandā. Tomēr vēl plašāki kritikas viļņi no Štainera puses sekoja pēc tam, kad viņa komandas un Šūmahera ceļi jau bija šķīrušies.

Fanu uzmanību 2022. gada sezonas beigās piesaistīja fakts, ka komanda Šūmaheram aizliedza trasē veidot tā sauktos "virtuļus", uz ko pilots atbildēja: "Es arī jūs mīlu."

Izrādās, ka "Haas" lēmums atlaist Šūmaheru tobrīd 23 gadus veco pilotu atstājis bez reālām opcijām.

"Viss notika diezgan vēlu. Dienu pirms sezonas pēdējās nedēļas nogales es uzzināju, ka nākamgad nestartēšu F-1. Bija diezgan vēls, lai meklētu citas vietas [Pirmajā formulā]. Tas, protams, nav labi," sacījis Šūmahers.

Tā rezultātā vācu pilots pieņēma "Mercedes" piedāvājumu pildīt rezerves pilota lomu, kuru Toto Vulfs viņam esot piedāvājis jau iepriekš, gadījumā ja opcija startēt formulā kā pilnvērtīgam pilotam nebūs pieejama.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu