Tandrevolla izcīna uzvaru sprintā. Latvijas biatlonistes astotajā desmitā

LETA
Sanita Buliņa
Sanita Buliņa Foto: Latvijas Biatlona federācija

Norvēģijas sportiste Ingrīda Lanmarka Tandrevolla piektdien Hohfilcenē izcīnīja uzvaru Pasaules kausa biatlonā otrā posma 7,5 kilometru sprintā, bet no latvietēm saslimšanas dēļ nestartēja iepriekšējā posmā karjeras rekordu sasniegusī Sanita Buliņa, kamēr Sanita Buliņa un Annija Keita Sabule bija attiecīgi 73. un 75.vietā.

Tandrevolla šāva nekļūdīgi, finišējot 20 minūtēs un 59,9 sekundēs, bet otro vietu izcīnīja zviedriete Elvīra Ēberja, kura mēroja vienu soda apli un zaudēja 6,9 sekundes. Trešā ar 19,7 sekunžu deficītu bija arī vienu kļūdu pieļāvusī francūziete Žistīna Brezā-Bušā.

Trīs sekundes desmitdaļas labāko trijniekam zaudēja šveiciete Lēna Heki-Grosa, piektā bija itāliete Lisa Vitoci, bet pirmo sešinieku noslēdza norvēģiete Karulīne Ofigstada Knotena.

Pirmajā posmā uzvarējusī francūziete Lu Žanmono pirmajā šaušanā aizvēra visus mērķus, bet otrajā pieļāva divas kļūdas, finišā ieņemot 15.vietu vairāk nekā minūti aiz uzvarētājas.

Buliņai bija divas kļūdas guļus un viena stāvus, finišā uzvarētājai zaudējot trīs minūtes un 21,9 sekundes, kamēr Sabule kļūdījās vienu reizi šaušanā guļus un bija vēl sekundi lēnāka. Startēja 89 biatlonistes, no kurām Buliņai bija 54. ātrākais slēpojums, bet Sabulei - 83. rezultāts.

Pēdējo gadu Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika Pasaules kausā atgriezīsies, visticamāk, pēc jaunā gada.

Sestdien notiks iedzīšanas sacensības, bet svētdien - 4x7,5 kilometru stafete vīriešiem un 4x6 kilometru stafete sievietēm.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Pasaules čempionāts no 7. līdz 18.februārim notiks Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28.janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu