FOTO Čehijas laikraksts radoši reaģē uz krievu un baltkrievu sportistu dalību OS (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Nexta_tv/"X"

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piektdien atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem. Uz šo lēmumu atbildējis Čehijas laikraksts "Reflex".

Laikraksts vēsta: "Lai gan tie nedrīkst būt cilvēki, kas atklāti atbalsta karu Ukrainā vai kuriem ir saikne ar militārajiem vai policijas spēkiem, jāatgādina, ka simtiem ukraiņu nevar tikt uz olimpiskajām spēlēm tikai tāpēc, ka krievi viņus noslepkavoja savās mājās."

SOK priekšnosacījumi šādiem sportistiem ir tādi paši kā martā publicētajām rekomendācijām starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem. Tajās teikts, ka sportisti sacensībās var piedalīties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem, kā arī šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli netiks demonstrēti sacensību laikā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu