Nelikumīgās medības Saldus novadā nonākušas arī VMD redzeslokā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Valsts meža dienests (VMD) izmeklē nelikumīgās medības Saldus novadā, apliecināja dienesta pārstāvji.

VMD norāda, ka patlaban tiek noskaidroti visi lietas apstākļi, saistībā ar sestdien, 9.decembrī, konstatētajām nelikumīgajām medībām Saldus novadā. Dienests savas kompetences ietvaros sniedz atbalstu Valsts policijai nelikumīgo medību izmeklēšanā.

Dienestā atzīmē, ka patlaban VMD izskata medību tiesību lietotāja, kura medību iecirknī notika nelikumīgās medības, darbības un vērtē to atbilstību Medību likuma un Medību noteikumu prasībām. Vainīgajām personām tiks piemērota tiesiskā atbildība.

Vienlaikus VMD izsaka pateicību video materiāla autoram, kurš nofilmēja pārkāpumu, jo tas būtiski atvieglojot nelikumīgo medību un ar to saistīto medību šaujamieroča lietošanas drošības noteikumu prasību pārkāpuma izmeklēšanu.

Dienests aicina arī turpmāk iedzīvotājus un medniekus ziņot par personu darbībām, kas neatbilst normatīvu prasībām, par konstatētiem medību pārkāpumiem nekavējoties informējot VMD medību inspektorus.

Jau ziņots, ka svētdien, 10.decembrī, sociālajos tīklos tika izplatīts aculiecinieku videomateriāls, kurā redzams, ka kāda persona Saldus novadā, Jaunlutriņu pagastā uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus no braucošas automašīnas šauj uz meža dzīvniekiem.

Vienlaikus Valsts policijā informē, ka par nelikumīgām medībām policija aizturējusi vīrieti un izņēmusi ieročus. Vīrietim ir ieroču glabāšanas atļauja. Par pārējo notikumā iesaistīto personu turpmāko statusu lems izmeklēšanas gaitā.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par aizliegtu vispārbīstamu līdzekļu, metožu, rīku vai paņēmienu izmantošanu medībās. Atbilstošo Krimināllikumam par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā un tiek veiktas procesuālās darbības notikušā pilnīgai apstākļu noskaidrošanai.

VMD uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu