VIDEO Ģimene Straupē šokā: meitai cukura diabēta ārstēšana no februāra izmaksās vairākus tūkstošus gadā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LightField Studios/"Shutterstock"

Divu bērnu mamma Sandra ar bažām gaida meitas 18. dzimšanas dienu februārī – līdz ar pilngadības iestāšanos viņas cukura diabēta ārstēšana ģimenei izmaksās vairākus tūkstošus eiro gadā, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Pēdējās vizītēs pie endokrinologa saņemtas sliktas ziņas – insulīna sūknīša rezervuāru un katetru iegādi pēc pilngadības sasniegšanas vairs nenodrošinās valsts.

Attiecīgi ik reizi trīs mēnešos ģimenei par ierīces izmantošanu būs jāmaksā 500 eiro. 

Insulīna sūknīti Sandras meita izmanto jau aptuveni septiņus gadus. Ievadīt meitai insulīnu ar tā saucamo "insulīna pildspalvu" vēderā bijis problemātiski un tas jādara piecas reizes dienā. Savukārt ar sūknīti injekcija jāveic tikai reizi trīs dienās un insulīna devu tas monitorē un "padod" pēc nepieciešamības. 

Sandra norāda, ka, kādu laiku naudu sūknīša iegādei izdosies atrast, taču ne ilgi. 

Tiesa, pavēršas cerības stars – NVD Zāļu un medicīnisko ierīču departamenta direktora vietniece Zinta Rugāja skaidro, ka līdz ar nākamo gadu insulīna sūknīšu katetri un rezervuāri tiks kompensēti un pieejami bez maksas jauniešiem līdz 24 gadu vecumam, kas šāda veida insulīna terapiju būs iesākuši pirms pilngadības sasniegšanas.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu