FOTO un VIDEO "Kauns." Polijā svarīgu parlamenta sēdi pārtrauc antisemītisks incidents (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

​Otrdien, 12. decembrī, galēji labējās populistu partijas "Konfederācija" deputāts Gžegožs Brauns ar ugunsdzēšamo aparātu parlamenta gaitenī nodzēsis ebreju svētkiem Hanukai par godu iedegtās sveces, vēsta Polijas mediji.

Jaunais premjerministrs Donalds Tusks par notikušo incidentu sacīja: "Tas ir nepieņemami. Tas nevar atkārtoties. Tas ir apkaunojums."

Foto: EPA/Scanpix

Nosodījumu izteica arī Izraēlas vēstnieks Polijā Jacovs Livne, kurš vietnē "X" publicēja: "Kauns. Kāds Polijas parlamenta deputāts tikko to izdarīja. Dažas minūtes pēc tam, kad mēs tur svinējām Hanukas svētkus."

Šodien parlamentā bija paredzēta svarīga sēde, kas saistīta ar nupat amatā apstiprināto premjerministru Donaldu Tusku.

Incidenta dēļ parlaments bija spiests pieteikt pārtraukumu. Uz jautājumu tūlīt pēc incidenta, vai viņam ir kauns, Brauns atbildēja: "Tiem, kas piedalās sātana pielūgsmēs, ir jākaunas."

Brauns atstāja zāli, paspiežot roku citiem galēji labējiem politiķiem.

Kā ziņots, 15.oktobrī notikušajās parlamenta vēlēšanās trīs opozīcijas saraksti - Tuska vadītā "Pilsoniskā koalīcija" (KO), apvienība "Trešais ceļš" (TD) un kreisi centriskā partija "Jaunie kreisie" - kopā ieguva 53,7% balsu un attiecīgi 248 no 460 deputātu vietām, proti, absolūto vairākumu.

Opozīcijas alianse jau ir parakstījusi koalīcijas līgumu un izlēmusi, kā tiks sadalīti amati jaunajā valdībā.

PiS vēlēšanās izcīnīja tikai 194 mandātus un tai bija maz izredžu atrast koalīcijas partnerus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu