Pie tirdzniecības centra "Spice" uzstāda vēl vienu lielapjoma taromātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Diāna Lozko / LETA

Pie tirdzniecības centra "Spice" uzstādīts Latvijā otrais lielapjoma taromāts jeb beramtaromāts, informē SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) pārstāvji.

Taromāts uzstādīts sadarbībā ar SIA "Tomra Collection Latvia" un mazumtirgotāju SIA "Rimi Latvia". Projekta investīcijas DIO nemin.

Jaunuzstādītajā taromātā, līdzīgi kā tajā, kas uzstādīts pie "Maxima" veikala Andreja Saharova ielā, iedzīvotāji var izbērt līdz 100 iepakojuma vienību vienlaikus. Beramtaromātā var nodot tikai PET iepakojumus un skārdenes, savukārt visus stikla iepakojumus var nodot līdzšinējā taromāta modelī, kas izvietots blakus jaunajam beramtaromātam.

Gadījumā, ja taromāts kāda iemesla dēļ iepakojumu nevarēs pieņemt, šis iepakojums lietotājam tiks atgriezts atpakaļ un nonāks atsevišķā nodalījumā, kas atrodas zem ekrāna.

LETA jau vēstīja, ka 9.novembrī DIO sadarbībā ar "Tomra Collection Latvia" un mazumtirgotāju SIA "Maxima Latvija" uzstādīja Latvijā pirmo lielapjoma taromātu jeb beramtaromātu pie "Maxima" veikala Andreja Saharova ielā, Rīgā.

Taujāti par investīcijā, DIO aģentūrai LETA pauda, ka viena šāda taromāta izmaksas mērāmas vairākos simtos tūkstošu eiro.

Jau ziņots, ka Latvijā depozīta sistēma dzērienu iepakojumiem sāka darboties 2022.gada 1.februārī. Valsts vides dienests konkursā dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu uz septiņiem gadiem nolēma uzticēt DIO.

DIO pagājušajā gadā, kad Latvijā sāka darboties depozīta sistēma, strādāja ar 18,474 miljonu eiro apgrozījumu un 4,086 miljonu eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 2020.gadā, un tās pamatkapitāls ir 124 500 eiro. Kompānijas īpašnieki ir SIA "Alus un dzērienu iepakojuma savienība" (18,07%), SIA "Coca-Cola HBC Latvia" (18,07%), SIA "Cido grupa" (12,05%), AS "Cēsu alus" (12,05%), AS "PET Baltija" (12,05%), AS "Aldaris" (12,05%), Latvijas Mazumtirgotāju biedrība (9,64%) un Latvijas Alus darītāju savienība (6,02%).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu