Mikņa traumas dēļ iespējamas izmaiņas Cipuļa ekipāžā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Emīls Cipulis un Matīss Miknis
Emīls Cipulis un Matīss Miknis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Stūmēja Matīsa Mikņa savainojuma dēļ iespējamas izmaiņas pilota Emīla Cipuļa ekipāžas sastāvā nedēļas nogalē gaidāmajā Pasaules kausa bobslejā, vēsta laikraksts "Diena".

Sestdien bobslejisti aizvadīs Pasaules kausa sacensības divnieku ekipāžām un svētdien - četrinieku ekipāžām, ar "smago artilēriju" vienlaikus cīnoties par Eiropas čempionāta medaļām. Pagaidām nav skaidrības, vai Miknis varēs piedalīties kaut vienās no sacensībām.

"Šobrīd izskatās, ka divnieku mačos, lai pietaupītu Mikni, Cipuļa stūmējs būs Dāvis Spriņģis. Situācija gan vēl var mainīties. Galīgais lēmums man ir jāpieņem sestdienas rītā," laikraksts citē izlases trenera Sanda Prūša teikto.

Divnieku ekipāžas sezonas pirmajos divos posmos aizvadījušas divas sacensības, Cipulim ieņemot piekto un 11.pozīciju, bet četrinieku ekipāžu trīs mačos latvietis guvis divas ceturtās un vienu piekto vietu. Jēkabs Kalenda šobrīd cīnās par vietām pirmā desmitnieka robežās.

Šosezon ir plānoti astoņi Pasaules kausa posmi un sestajā no tiem sportisti sacentīsies Siguldas trasē no 29.janvāra līdz 4.februārim.

Pēc jaunā gada sezona janvāra vidū atsāksies ar posmu Sanktmoricas trasē Šveicē, bet mēneša beigās notiks mači Lillehammeres trasē Norvēģijā.

Februāra pirmajā nedēļā notiks posms Siguldā, kur vienlaikus norisināsies cīņa arī par Eiropas čempionu tituliem skeletonā, bobslejā divnieku ekipāžām un monobobslejā, bet mēneša vidū sportisti sacentīsies Altenbergas trasē Vācijā. Sezona mēnesi vēlāk tiks noslēgta ar posmu ASV trasē Leikplesidā.

Sezonas kulminācija - pasaules čempionāts - februāra beigās un marta sākumā norisināsies Vinterbergas trasē Vācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu