Labdarības maratona "Dod pieci!" ziedojumi līdz šim sasniedz 61 096 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Radio 5" stikla studija Doma laukumā, kur sācies labdarības maratons "Dod pieci!".
"Radio 5" stikla studija Doma laukumā, kur sācies labdarības maratons "Dod pieci!". Foto: Paula Čurkste/LETA

Sabiedrisko mediju labdarības maratonā "Dod pieci!" līdz sestdienas plkst.18 saziedoti 61 096 eiro, informē Latvijas Radio galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Pālēna.

Visi labdarības maratonā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti riskam pakļautu bērnu un jauniešu atbalstam. Līdz šim brīdim "Dod pieci!" sadarbības organizācijas ir saņēmušas teju 60 palīdzības pieteikumus.

Kā informēja Pālēna, jauniešiem nepieciešams gan emocionāls atbalsts, gan profesionāļu palīdzība, lai tiktu galā ar atkarībām, gan ļoti praktiska palīdzība, tostarp droša apmešanās vieta un palīdzība, lai sakārtotu sociālo garantiju jautājumus.

Pēc palīdzības lielākoties vēršas paši jaunieši, bet tiek saņemti arī zvani no vecākiem un pedagogiem. Tas nozīmē, ka starp mums ir cilvēki, kas izvēlas ieraudzīt, secina akcijas rīkotāji.

Līdz ar labdarības maratona "Dod pieci!" startu Doma laukumā sākta arī pasaulē garākā labdarības skriešanas stafete. Tās laikā, iesaistot pēc iespējas vairāk skrējēju, uz skrejceliņa bez apstājas paredzēts noskriet teju 158 stundas. Līdz sestdienas vakaram skrējienā piedalījušies jau 102 skrējēji, kopā noskrienot teju 200 kilometru.

Kā ziņots, sestdienas vakarā tiešraidē no Zaķusalas izskanēs "Dod pieci!" desmitgades labdarības koncerts, kura laikā būs pieejams tālruņa numurs ziedojumiem - 9020 4110. Maksa par zvanu jeb ziedojums būs pieci eiro.

Sabiedrisko mediju labdarības maratons "Dod pieci!" šogad no 15.decembra līdz 21.decembrim aicina palīdzēt riskam pakļautajiem bērniem un jauniešiem. Šī gada labdarības maratona "Dod pieci!" mērķis ir dot iespēju bērniem un jauniešiem ar uzvedības problēmām izrauties no nelabvēlīgas vides un veidot motivētu, drošu, garīgi un fiziski veselīgu nākotni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu