Slavens plastikas ķirurgs Kalifornijā sagandē desmitiem pacientu veselību (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: johnybava/"X"

Sociālo tīklu vietnē "Instagram" slavens plastikas ķirurgs, kurš solīja klientu dibenus padarīt tvirtus, desmitiem pacientu Kalifornijā izraisījis infekcijas, rētas vai traumas, vēsta medijs "The New York Post".

Ārstam Arianam Movalvi, kas pazīstams arī kā ārsts Laguna, seko vairāk nekā 80 000 sociālo tīklu lietotāju. Viņš ir iekasējis tūkstošiem dolāru par dažādām operācijām, taču viņš ir negatīvi ietekmējis vairāku desmitu pacientu veselības stāvokli.

Ārsts katram klientam pieprasīja, lai izmeklējuma laikā klients būtu pilnīgi kails, un kategoriski aizliedza pieskarties ķermenim. Dažos gadījumos plastiskās ķirurģijas procesā tika piesaistīti cilvēki, kuriem nav atbilstošas licences.

Viņš arī ievietoja pacientu ķermeņu fotogrāfijas un videoklipus tiešsaistē bez klientu piekrišanas, apgalvots izmeklēšanas dokumentos.

Kalifornijas Medicīnas padome 2021. gadā izvirzīja oficiālu apsūdzību pret ārstu. 2022. gadā uz 90 dienām apturēja viņa licenci un piesprieda viņam 10 gadu ilgu pārbaudes laiku.

Pēc ārsta veiktajām procedūrām viens pacients 2018. gadā nomira.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu