Latvijā novembrī bijusi zemāka gada inflācija nekā vidēji ES (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiro banknotes un monētas.
Eiro banknotes un monētas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā novembrī bijusi zemāka gada inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina otrdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Gada inflācija novembrī bijusi 1,1%. Augstākā inflācija pagājušajā mēnesī reģistrēta Čehijā (8%), Ungārijā (7,7%), Rumānijā un Slovākijā (abās valstīs 6,9%), kā arī Polijā (6,3%). Lietuvā gada inflācija bijusi 2,3%, bet Igaunijā tā veidojusi 4,1%

Zemāka gada inflācija nekā Latvijā novembrī bijusi Dānijā (0,3%), Itālijā (0,6%) un Somijā (0,7%), bet gada deflācija fiksēta tikai Beļģijā (-0,8%).

ES vidēji gada inflācija novembrī bijusi 3,1%, bet eirozonā tā veidojusi 2,4%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – oktobri – patēriņa cenas novembrī ES samazinājās par 0,4%, bet eirozonā – par 0,6%.

Latvijā salīdzinājumā ar oktobri patēriņa cenas novembrī sarukušas par 0,1%. Mēneša inflācija bijusi Bulgārijā, Austrijā un Zviedrijā (visās valstīs +0,2%), kā arī Polijā (+0,6%), lielākā mēneša deflācija reģistrēta Maltā (-2,9%), bet Čehijā, Igaunijā un Ungārijā patēriņa cenas saglabājušās nemainīgas. Lietuvā patēriņa cenas mēneša griezumā sarukušas par 0,4%.

"Eurostat" inflāciju aprēķina atbilstoši ES saskaņotajam patēriņa preču indeksam (HICP).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu