FOTO Rīgas Rātslaukuma Ziemassvētku egli izpušķo ar Ukrainas atbalstam veltītiem rotājumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rātsalukumā norisinās pasākums, kura laikā Rātslaukuma Ziemassvētku eglē Rīgas domes priekšsēdētājs kopā ar vietniekiem un Ukrainas vēstnieku iekar Ukrainas atbalstam veltītus rotājumus.
Rātsalukumā norisinās pasākums, kura laikā Rātslaukuma Ziemassvētku eglē Rīgas domes priekšsēdētājs kopā ar vietniekiem un Ukrainas vēstnieku iekar Ukrainas atbalstam veltītus rotājumus. Foto: Lita Millere/LETA

Rīgas Rātslaukuma Ziemassvētku eglē izkārti Ukrainas atbalstam veltīti rotājumi, informēja pašvaldības pārstāve Edīte Matuseviča.

Šodien plkst.10.45 Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieki Linda Ozola un Edvards Ratnieks (NA) kopā ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Anatoliju Kucevolu papildināja Rīgas Rātslaukuma Ziemassvētku egles rotu ar simboliskiem Ukrainas atbalstam veltītiem rotājumiem.

FOTO: Rīgas Rātslaukuma Ziemassvētku egli izpušķo ar Ukrainas atbalstam veltītiem rotājumiem

Šogad pirmo reizi Ukrainā Ziemassvētkus svinēs 25.decembrī, nevis janvārī, kā to noteic Krievijas pareizticīgo baznīcas tradīcijas. Ukrainas oficiālā atbalsta platforma "United24" par godu šim notikumam ir radījusi īpašus Ziemassvētku rotājumus gaiļu formā.

Gaiļi ir visā pasaulē plaši sastopami simboli, kas bieži saistīti ar aizsardzību un gudrību. Ukraiņu tradīcijā gaiļi ir rītausmas saucēji un dzīvības modinātāji. Šo nozīmi ukraiņu apziņā nostiprināja fotogrāfija ar 2022.gada martā Krievijas uzbrukuma laikā Borodjankā pilnībā izpostītu dzīvokli, kurā sienas plauktā neskarta saglabājusies keramikas gaiļa figūra, pauž pašvaldībā.

Rīgas vicemēri kopā ar Ukrainas vēstnieku ievietoja gaiļu figūriņas Rātslaukuma eglē, apliecinot Ukrainas un Latvijas iedzīvotāju draudzību un savstarpējo atbalstu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu