Populāra māte jūtūbere, kura dalījās ar padomiem vecākiem, tiesāta par vardarbību pret saviem bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: moms_of_truth/ Instagram

Populārai jūtuberei var draudēt cietumsods pēc vainas atzīšanas par vardarbību pret saviem bērniem, vēsta "BBC".

41 gadu vecā Rūbija Franke panāca vienošanos ar prokuroriem, atzīstot savu vainu bērnu fiziskā ietekmēšanā un badināšanā. Tiesa viņai spriedīs sodu 2024. gada 20. februārī.

Jūtūbere tika arestēta augustā pēc tam, kad viņas dēls kaimiņiem darīja zināmu, ka ir cietis no vardarbības.

Vietnes “Youtube” kanālā “8 Passengers” (astoņi pasažieri) tā veidotāja Rūbija ar savu vīru Kevinu skatītājiem stāstīja par savu audzināšanas stilu un savu sešu bērnu disciplinēšanas metodēm.

Abi vecāki bija mormoņu baznīcas pārstāvji un bērnus mācīja mājās.

Vecāku izveidotais konts bija pulcējis 2,3 miljonus sekotāju un pastāvēja septiņus gadus, pirms tika dzēsts šā gada vidū.

Ik pa laikam pāra audzināšanas metodes izraisīja sašutumu un neizpratni; tā, piemēram, viņi savam vecākajam bērnam uz septiņiem mēnešiem aizliedza gulēt savā guļamistabā un lika nakšņot uz pupu maisa, kā arī par sodu nedeva ēst.

Tomēr neviens nenojauta, cik lielā mērā pret bērniem tiek vērsta vardarbība.

Rūbijas Frankes 12 gadus vecais dēls bija izkāpis pa logu un aizskrējis uz kaimiņu māju, lai palūgtu ēdienu un ūdeni. Konstatējuši, ka zēnam kājas un rokas bijušas sasietas ar virvi un no tās palikuši sarkani nobrāzumi, kaimiņi ziņoja policijai. Viņa māte uz brūcēm bija ziedusi Kajēnas piparus ar medu.

Rezultātā puika tika steidzami nogādāts slimnīcā, jo bija acīm redzami turēts badā un fiziski ietekmēts. Viņš laika posmā no maija līdz augustam tika spīdzināts, liekot veikt vasaras darbus karstā saulē un neļaujot padzerties; tā viņš guva nopietnus saules apdegumus. Franke bija manipulējusi ar dēlu, apgalvojot, ka šie sodi esot mīlestības izrādīšana.

Policijai pārmeklējot Frankes māju, tika konstatēts, ka līdzīgā stāvoklī ir arī citi viņas bērni, un četras no sešām atvasēm atņēma bērnu aizsardzības dienesti.

Franke bija mēģinājusi pārliecināt savus divus jaunākos bērnus, ka viņi ir ļauni un apsēsti, tādēļ viņiem nepieciešams sods, lai izpirktu savus grēkus.

Atzīstot savu vainu četrās apsūdzībās, Franke tiesā sacīja: “Ar visdziļāko nožēlu un skumjām pret savu ģimeni un bērniem – esmu vainīga.”

Sieviete gan apgalvoja, ka viņas biznesa partnere Džodija Fībrandta, kura arī tiek tiesāta, esot “iedrošinājusi” viņu vardarbībā pret bērniem, novedot pie “izkropļotas morāles izjūtas”.

Frankes vīrs Kevins ir iesniedzis šķiršanās pieteikumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu