Latvijas un Itālijas volejbola federācijas uzsāk sadarbību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Volejbols Latvija/'Facebook"

Decembra vidū Romā Latvijas Volejbola federācija (LVF) un Itālijas Volejbola federācija (FIPAV) vienojās par sadarbības līguma parakstīšanu un savstarpēju turpmāko sadarbību palīdzībai Latvijas volejbola sistēmas attīstībai, ziņo LVF

Latvijas un Itālijas volejbola federācijas pārstāvji Romā, parakstot sadarbības protokolu par tehniskās sadarbības programmas īstenošanu, paredz darbu LVF treneru izglītības sistēmas izveidošanā, kā arī pieredzes apmaiņas iespējas ar treneru, spēlētāju un tiesnešu līdzdalību.

Sanāksmē piedalījās abu valstu federāciju prezidenti Egīls Lapsalis un Džuzepe Manfredi, kā arī LVF valdes loceklis Arturs Vitkovskis, FIPAV ģenerālsekretārs Stefano Beloti un CEV viceprezidents Renato Arena.

"Esam gandarīti par šo uzsākto sadarbību. Itālija ir volejbola lielvalsts ar milzīgām tradīcijām, sasniegumiem un pieredzi spēlētāju sagatavošanā. Liels prieks, ka būs iespējams izmantot FIPAV zināšanas, lai tās izmantotu volejbola attīstībai Latvijā," par projekta nozīmi saka Vitkovskis.

Sadarbība sāksies jau šajā sezonā. Februārī doties uz Latviju ir uzaicināti divi Itālijas jauniešu sistēmas virsuzraugi, kuri atbild par vīriešu un sieviešu volejbolu. Kopā ar viņiem tiek plānots noteikt turpmākos soļus LVF treneru izglītības sistēmas izveidei.

Tāpat sadarbības ietvaros Latvijas treneriem tiks piedāvāta stažēšanās Itālijas talantu attīstības centros, kā arī ir iespējama jauno spēlētāju sūtīšana uz Itāliju pieredzes iegūšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu