Valsts kontrole Rēzeknes pašvaldības revīzijā konstatējusi būtiskas neatbilstības likumiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Korčagins
Edgars Korčagins Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts kontrolieris Edgars Korčagins LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atzīmējis, ka Valsts kontroles (VK) īstenotā revīzija Rēzeknes pašvaldībā ir atklājusi miljonos mērāmas mērāmas iepriekš pārskatā neuzrādītas saistības, kas pašvaldībai ir.

Tāpat Valsts kontrolieris atzīmēja, ka, izvērtējot budžeta vadības procesus, konstatētas būtiskas neatbilstības likumiem.

Korčagins uzsvēra, ka šajā gadījumā arī uz zvērinātu rezidentu neizdarību, kas nepamanīja šo saistību apmēru, tiks informēta Zvērinātu rezidentu asociācija un Finanšu ministrija.

Šodien plkst. 10 Valsts kontrole (VK) informēs par Rēzeknes pašvaldības revīzijas rezultātiem, aģentūrai LETA pavēstīja VK.

Preses brīfingā piedalīsies valsts kontrolieris Edgars Korčagins un VK padomes locekle Ilze Bādere.

Ņemot vērā identificētos riskus Rēzeknes pašvaldības spējā izpildīt uzņemtās saistības un risināt radušās finanšu problēmas, VK to iekļāva 2023.gada saimnieciskā gada pārskata revīzijā, lai vērtētu pašvaldības budžeta vadības atbilstību tiesību aktiem un uzņemto saistību pilnīgumu.

Likums VK nosaka veikt finanšu revīzijas ministrijās un centrālajās iestādēs, bet pašvaldībās - sadarbībā ar zvērinātajiem revidentiem, kurus pašvaldības piesaistījušas.

Pasākumu tiešsaistē varēs skatīt VK "Facebook" lapā un portālā "Apollo.lv"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu