VIDEO Šoigu informējis Putinu par iznīcināto desantkuģi "Novočerkassk" (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sergejs Šoigu.
Sergejs Šoigu. Foto: Sasa Dzambic Photography/Shutterstock

Ukrainas armija naktī uz otrdienu okupētajā Krimā veikusi triecienu Feodosijas ostai un iznīcinājusi lielo desantkuģi "Novočerkassk". Tāpat, atsaucoties uz Kremļa preses sekretāru Dmitriju Peskovu, Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu par ukraiņu triecienu kuģim informējis diktatoru Vladimiru Putinu. 

Īsi pēc trieciena fakts par kuģa iznīcināšanu apstiprināts arī okupantu sociālajos tīklos. 

Atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministriju, Krievijas propagandas izdevums "Ria Novosti" ziņojis, ka kuģim nodarīti bojājumi, vēsta "Radio Brīvība".

Tiek arī apgalvots, ka Krievijas karavīri esot notriekuši divas ukraiņu lidmašīnas Su-24, kas raidījušas raķetes uz kuģi "Novočerkassk".

Okupantu administrācijas pārstāvis apgalvojis, ka triecienā ostai viens cilvēks zaudējis dzīvību un divi ievainoti, vēsta "Radio Brīvība".

Triecienu desantkuģim Feodosijas ostā veica Ukrainas Gaisa spēku taktiskās aviācijas piloti, pavēstīja Gaisa spēku pārstāvis sakariem ar presi Jurijs Ihnats.

Tā bija plānota operācija, telemaratona ēterā sacīja pārstāvis.

Uz kuģa "Novočerkassk", visticamāk, bija liels kaujas komplekts.

"Par to, kāds tieši, varbūt paziņos vēlāk. Bet darbs tika veikts kolosāls. Lielais desantkuģis tagad papildinājis to floti, kura vadībā tagad ir kreiseris "Moskva"," sacīja Ihnats.

Sarunā ar "Radio Brīvība" Ihnats noliedza, ka krievi šīs operācijas gaitā it kā būtu iznīcinājuši divus ukraiņu bumbvedējus Su-24.

"Protams, neapstiprinu," izsakoties par krievu puses apgalvojumiem, uzsvēra Ihnats.

"Viņi savos ziņojumos taču katru dienu "iznīcina" kādas piecas mūsu lidmašīnas," sacīja Gaisa spēku pārstāvis.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu