Sieviete Krievijā ievietota psihiatriskajā slimnīcā pēc tam, kad izplatījusi "dezinformāciju" par Krievijas armiju (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NEXTA/"X"

Tiesa Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā 29 gadus vecajai vietējai iedzīvotājai Viktorijai Petrovai uz sešiem mēnešiem piespiedusi ārstēties psihiatriskajā slimnīcā pēc tam, kad sieviete izplatījusi video, kuros nosodījusi Krievijas armijas asiņaino karu Ukrainā, ziņo Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza". 

Uzturēšanās termiņš ārstniecības iestādē var tikt pagarināts. Petrovas advokāte Anastasija Piļipenko atzīmē, ka sieviete slimnīcā var brīvi pārvietoties un viņu drīkst apciemot radinieki. Viņa norāda, ka tiesas lēmums tiks pārsūdzēts.

Petrova par "dezinformācijas" izplatīšanu tika aizturēta 2022. gada maijā. Vienā no tiem tika iekļauts ukraiņu pediatra sacītais, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins izrāda šizofrēnijas pazīmes. 

Viņai veikta psihiatriskā izmeklēšana, kuras rezultāti uzrādījuši, ka video publicēšanas laikā viņa nav apzinājusies savu rīcību un to nespēja kontrolēt. 

Savā pēdējā paziņojumā Petrova uzsvēra, ka savu nostāju attiecībā uz karu Ukrainā nav mainījusi, un pieprasīja, lai cenzūra valstī tiktu apturēta. 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu