Krievija noklusējusi patieso Kahovkas dambja sprādzienā nogalināto cilvēku skaitu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Hersonas apgabala okupēto teritoriju "varasiestādes" noklusējušas patieso Kahovkas hidroelektrostacijas dambja sprādziena upuru skaitu – pasludināto "dažu desmitu" vietā nogalināti vairāki simti iedzīvotāju, ziņo Ukrainas izdevums "Ukrainska Pravda". 

Izmeklēšanu sakarā ar traģēdiju sācis laikraksts "Associated Press" (AP), intervējot mediķus, brīvprātīgos, un citus traģēdijas lieciniekus Olešku ciematā, kur gāja bojā visvairāk cilvēku. 

Vietējie iedzīvotāji norādījuši, ka okupantu administrācijas pārstāvji katastrofas laikā nekur nav bijuši manāmi un metušies bēgt, lai gan mudinājuši iedzīvotājus "saglabāt mieru". 

AP ziņoja, ka Krievijas Valsts Ārkārtas dienests Oļeškos ieradās 9. jūnija pēcpusdienā. Ārstiem bija aizliegts izdot plūdu upuru miršanas apliecības, tomēr viņiem joprojām bija atļauts izsniegt sertifikātus saistībā ar citiem nāves cēloņiem.

Olešku slimnīcas medicīnas māsas Svitlana un Olena sacīja, ka viņas par katastrofu tika informētas mutiski.

Viņām un citiem ārstiem tika norādīts, ka plūdos bojā gājušie jāsūta uz autopsiju medicīnas iestādēs citās Hersonas apgabala daļās (Kalančakas, Skadovskas un Heņičeskas apkaimē), kur pēc tiesu medicīniskās apskates miršanas izziņas izsniegs administrācijas pilnvaroti ārsti. 

Ārstiem bija aizliegts izdot miršanas apliecības, kas saistītas ar nāvi plūdu izraisītos apstākļos. 

Radinieki bez šī dokumenta nevarēja apglabāt savus ģimenes locekļus. 

Uz autopsijas centriem tika nosūtīti tikai nedaudz mazāk kā 50 cilvēku.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu