Karā Ukrainā likvidēts "Tulunas maniaks", kurš Krievijā izvarojis vismaz 27 sievietes (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Tulunas maniaks" Pāvels Šuvaļovs.
"Tulunas maniaks" Pāvels Šuvaļovs. Foto: Natalka/"X"

Karadarbībā Ukrainas frontē likvidēts 55 gadus vecais Irkutskas apgabala Tulunas pilsētas iedzīvotājs Pāvels Šuvaļovs, kurš savu pastrādāto noziegumu dēļ pazīstams arī kā "Tulunas maniaks", ziņo Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza". 

Slepkava 2023. gada aprīlī parakstījis līgumu ar privātu militāro grupējumu un pēc mēneša devies uz fronti. Viņš kritis 29. maijā pie Luhanskas. 

Šuvaļova nāvi apstiprinājuši arī trīs viņa cīņubiedri. Viņi norādīja, ka viņa mirstīgās atliekas neizdevās savākt no karalauka. 

Pāvels Šuvaļovs tika aizturēts Tulunā 2019. gadā. Saskaņā ar tiesībsargājošo iestāžu datiem, no 1991. līdz 2019. gadam viņš izvarojis vismaz 27 sievietes.

Izmeklēšanā tiesā izdevies pierādīt apsūdzētā vainu divās izvarošanās un divās slepkavībās. 2021. gada oktobrī Šuvalovam piespriests 24 gadu cietumsods stingras uzraudzības kolonijā.

Sākoties pilna mēroga iebrukumam Ukrainā, Krievijas varasiestādes un to atbalstītie privātie militārie uzņēmumi sāka aktīvi vervēt ieslodzītos no kolonijām uz fronti.

Viņiem tika apsolīta apžēlošana pēc sešu mēnešu dalības karadarbībā, tādējādi daudzi par smagiem noziegumiem notiesātie tika atbrīvoti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu