Apcietinājumā palicis viens vīrietis par Ieroču likuma pārkāpumu. Berlīnē atbrīvoti gandrīz visi no teju 400 gadu mijā aizturētajiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Berlīnes policija ir atbrīvojusi gandrīz visus cilvēkus, kurus tā aizturēja gadu mijas svinību laikā, tostarp daudzus - par petaržu bīstamu šaušanu, ar kurām tika ievainoti vairāki policisti, otrdien paziņoja policija.

Berlīnē gadu mijā tika aizturēti gandrīz 390 cilvēku, bet no viņiem ir paturēts apcietinājumā tikai viens vīrietis.

Lielākajai daļai aizturēto identitāte tika noskaidrota uz vietas vai tuvākajā policijas iecirknī pērnā gada pēdējā dienā vai jaunā gada sākumā, un pēc tam viņi tika atbrīvoti, otrdien pateica policijas preses sekretārs.

Drošības iestādes vēlāk paziņoja, ka tika izsniegti trīs aresta orderi. Divās no šīm lietām aizturētie tagad ir atbrīvoti, bet apcietinājumā palicis 23 gadus vecs vīrietis par Ieroču likuma pārkāpumu.

Vācijas galvaspilsētā, kur iepriekšējā gadu mijā bija izcēlušās vardarbīgas sadursmes, šoreiz patrulēja aptuveni 4500 policistu.

Tika ievainoti pavisam 54 policisti, tai skaitā 30 - ar petardēm, un astoņi no ievainotajiem policistiem nespēja turpināt savu pienākumu pildīšanu.

Policija ziņoja, ka Berlīnē cilvēki apmētāja policistus, ugunsdzēsējus un viens otru ar petardēm un mēģināja pagatavot Molotova kokteiļus.

Viens no incidentiem notika Berlīnes Aleksandra laukumā, kur aptuveni 500 cilvēku šāva petardes. Policija izklīdināja grupu pie Neptūna strūklakas un pārbaudīja, vai pie tās nav pirotehnikas ierīču. Taču pēc tam aptuveni 200 cilvēku liela grupa sāka šaut petardes pret policistiem, un policija aizturēja vairākus cilvēkus.

Berlīnē aptuveni 45 000 cilvēku sagaidīja 2024. gadu pie Brandenburgas vārtiem.

Policija informēja, ka tika uzsāktas 720 izmeklēšanas par incidentiem, kas notikuši Berlīnē no 31. decembra plkst. 18 līdz 1. janvāra plkst. 6.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu