Astoņi viendzimuma pāri Igaunijā iesnieguši laulību pieteikumu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ronstik/Shutterstock

Igaunijā, kur no 1. janvāra laulību noslēgt var arī viendzimuma pāri, jau saņemti astoņi laulības pieteikumi no viendzimuma pāriem, vēsta laikraksts "Postimees".

Pieteikumu laulībai var iesniegt tiešsaistē vai personiski, un pašlaik ir iesniegti 19 pieteikumi, no kuriem astoņi ir no viendzimuma pāriem, informēja Tallinas Dzimtsarakstu nodaļā.

Laulības ceremonija var notikt ne ātrāk kā mēnesi un ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc pieteikuma iesniegšanas, tādējādi pirmā viendzimuma pāra laulības reģistrācija Igaunijā varētu notikt februārī.

Igaunijas sociālās aizsardzības ministre Signe Rīsalo uzsvēra, ka "laulību vienlīdzība ir pagrieziena punkts Igaunijas sabiedrībai". Viņasprāt, tāds sasniegums veicina dziļāku izpratni un plašāku vienlīdzību.

Jau vēstīts, ka Igaunijā no 1. janvāra legalizētas viendzimuma laulības.

Igaunijas parlaments pērn 20. jūnijā atbalstīja viendzimuma pāru laulību legalizēšanu. Likums stājas spēkā 1. janvārī un paredz, ka Igaunijā iespējama laulība starp diviem pieaugušajiem neatkarīgi no viņu dzimuma.

Likums arī saglabā iespēju viendzimuma pāriem noslēgt kopdzīves līgumu, un noteic, ka reģistrētie partneri saskaņā ar likumu varēs noslēgt laulību vienkāršotā procedūrā. Igaunijā viendzimuma pāri noslēgt kopdzīves līgumu var kopš 2016. gada.

Turpmāk viendzimuma pāri varēs arī adoptēt bērnus.

Viendzimuma laulātie varēs adoptēt sava laulātā bērnu ar bioloģiskā vecāka piekrišanu.

Likumā noteikts princips, ka bērnam nevar būt vairāk nekā divi vecāki, un tiek saglabāts princips, ka tiesības un pienākumi attiecībā uz bērnu vispirms un galvenokārt ir bioloģiskajiem vecākiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu