Atbrīvošanas operācijas laikā Gazas joslā nogalināts izraēliešu ķīlnieks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: JewishPress.com/"X"

Atbrīvošanas mēģinājuma laikā pagājušajā mēnesī Gazas joslā Izraēlas īpašo spēku operācijas gaitā nogalināts izraēlietis, ko gūstā bija sagrābuši palestīniešu kaujinieki, trešdien apstiprināja Izraēlas armija.

25 gadus vecais students tika nolaupīts 7.oktobrī, kad palestīniešu teroristu grupējums "Hamās" uzbruka Izraēlai, noslepkavojot aptuveni 1200 cilvēkus, no kuriem vairums bija civiliedzīvotāji. Aptuveni 240 cilvēkus "Hamās" nolaupīja un aizveda uz Gazas joslu.

Armija paziņoja, ka joprojām nav skaidrs, vai gūstekni nogalināja nolaupītāji vai viņš mira apšaudes laikā no Izraēlas karavīru raidītām lodēm.

Students pagājušajā mēnesī tika pasludināts par mirušu. Viņa vecmāmiņa un brālis tika nogalināti palestīniešu kaujinieku uzbrukuma laikā 7.oktobrī.

"Hamās" bruņotais spārns Kasama brigādes decembrī publicēja video, kurā students sākumā bija redzams dzīvs, bet beigās fonā bija redzams asiņains līķis. Kasama brigādes apgalvoja, ka gūstekni miris Izraēlas mēģinājumā atbrīvot viņu.

Saskaņā ar Izraēlas varasiestāžu rīcībā esošo informāciju "Hamās" gūstā Gazas joslā joprojām atrodas 133 ķīlnieki.

Novembra beigās pamiera laikā tika atbrīvoti 105 ķīlnieki apmaiņā pret 240 palestīniešu teroristu izlaišanu no Izraēlas cietumiem. Vēl četras sievietes un viens karavīrs no "Hamās" gūsta tika atbrīvoti pirms tam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu