Policisti Latgalē konfiscē teju 120 000 nelegālus tabakas izstrādājumus ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere / LETA

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes likumsargi, veicot dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus, turpina cīnīties ar nelikumīgu akcizēto preču apriti. Pagājušā gada decembrī īsi pirms svētkiem Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ekonomisko noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas izņēma 39 780 gabalu, bet Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas izņēma 80 000 gabalu tabakas izstrādājumu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, ziņo Valsts policija. 

2023. gada 19. decembrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas, veicot izmeklēšanas darbības kriminālprocesā saistībā ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti, Daugavpilī slēgtā vagonā, vilcienā no Baltkrievijas, konstatēja un izņēma kopumā 80 000 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu.

Par šo noziedzīgo nodarījumu ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190. panta trešās daļas par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā vai izvešanu no tās, apejot muitas kontroli vai noslēpjot tās no šādas kontroles, vai nedeklarējot, vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādā nelikumīgā veidā (kontrabanda), ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, ja to izdarījusi organizēta grupa, par ko paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Savukārt īsi pirms Ziemassvētkiem, 22. decembrī, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ekonomisko noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas, veicot izmeklēšanas darbības kriminālprocesā Līvānu novadā, Jersikas pagastā, Daugavas upes krastā konstatēja un izņēma kopumā 39 780 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu.

Par šo noziedzīgo nodarījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā vai to izdarījusi organizēta grupa, par ko paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Abos kriminālprocesos turpinās izmeklēšana.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvās darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Atgādinām, ka ziņot Valsts policija var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz anonīmo uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju jādefinē precīzi), vai arī rakstot uz e-pastu uzticiba@vp.gov.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu