NBA "Visu zvaigžņu spēles" balsojumā Porziņģim pagaidām astotā vieta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: USA TODAY Sports via Reuters Con/Scanpix

Losandželosas "Lakers" spēlētājs Lebrons Džeimss un Milvoki "Bucks" pārstāvis Jannis Adetokunbo atrodas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2024.gada "Visu zvaigžņu spēles" līdzjutēju balsojuma vadībā, bet Latvijas spēlētājs Kristaps Porziņģis Austrumu konferencē ieņem astoto vietu uzbrucēju un centra spēlētāju konkurencē, ziņo līga.

Džeimss ar 2 008 645 balsīm ir pirmais Rietumu konferencē garo spēlētāju vērtējumā, bet Adetokunbo šādu atzinību ar 2 171 812 balsīm ir izpelnījies Austrumu konferencē.

Džeimss apsteidz Fīniksas "Suns" spēlētāju Kevinu Durentu, kurš sakrājis 1 807 394 balsis, bet trešais ar 1 636 041 balsi ir Denveras "Nuggets" spēlētājs Nikola Jokičs.

Adetokunbo tuvākais sekotājs ar 1 844 025 balsīm ir Filadelfijas "76ers" pārstāvošais Džoels Embīds, trešo vietu ieņemot Porziņģa komandas biedram Bostonas "Celtics" Džeisonam Teitamam, kurš ir sakrājis 1 765 919 balsis.

Astotais garo spēlētāju sarakstā Austrumu konferencē ir Porziņģis, kurš sakrājis 197 234 balsis.

Aizsargu pozīcijās Rietumos labākais ar 1 452 733 balsīm ir Dalasas "Mavericks" aizsargs Luka Dončičs. Viņš apsteidz Stefenu Kariju no Goldensteitas "Warriors", kurš ir sakrājis 1 394 980 balsis, un Dāvja Bertāna komandas biedru Šeju Gildžesu-Aleksandru no Oklahomasitijas "Thunder", kurš ir sakrājis 966 927 balsis.

Austrumu konferencē aizsargu vērtējumā vadībā ar 1 380 795 balsīm ir Indiānas "Pacers" spēlētājs Tairīzs Halibērtons. Viņam ar 955 751 balsi seko Deimiens Lilards no Milvoki "Bucks" un ar 873 979 balsīm - Atlantas "Hawks" spēlētājs Trejs Jangs.

Foto: NBA

Balsojums par Rietumu un Austrumu konferenču starta pieciniekiem noslēgsies 20.janvāra pusnaktī pēc Austrumkrasta laika jeb 21.janvārī plkst.7 pēc Latvijas laika.

Balsošanas laikā līdzjutēji vienu reizi dienā var balsot ar NBA lietotnes palīdzību, kā arī līgas mājaslapā "NBA.com". Sešas dienas - 25.decembrī, 1., 5., 12., 15. un 29.janvārī - nodotajām balsīm ir trīsreiz lielāka vērtība.

Līdzjutēju balsojuma starprezultāti tiks paziņoti arī 11. un 18.janvārī. Starta piecinieki tiks paziņoti 25.janvārī, bet nedēļu vēlāk, 1.februārī, būs iespēja iepazīties arī ar NBA "Visu zvaigžņu spēles" rezervistiem, kurus izvēlēs treneri.

Tāpat kā līdzjutēji, starta piecinieku izvēlē piedalās NBA spēlētāji un mediji. Septīto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam ir 50% nozīme, bet pa 25% dos spēlētāji un masu mediji.

Atšķirībā no iepriekšējās "Visu zvaigžņu spēles" šogad tā pirmo reizi kopš 2017.gada norisināsies klasiskajā formātā, kurā spēkiem mērosies līgas Austrumu un Rietumu konferences labākie basketbolisti.

NBA vēsturē 73. "Visu zvaigžņu spēle" norisināsies 18.februārī Indianapolisā.

Pēdējās trīs "Visu zvaigžņu spēlēs" un tās programmā iekļautajos konkursos neviens no Latvijas basketbolistiem nav piedalījies, bet 2020.gadā Čikāgā tālmetienu konkursā Dāvis Bertāns izcīnīja trešo vietu.

Pirms sešām sezonām "Visu zvaigžņu spēles rezervistu skaitā bija izraudzīts Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt "Visu zvaigžņu spēlē". Porziņģis 2017.gadā uzvarēja programmā iekļautajā meistarības konkursā, tāpat viņš divreiz spēlēja NBA "Uzlecošo zvaigžņu mačā". Savā debijas sezonā šādā spēlē piedalījās arī Rodions Kurucs.

Pagājušogad Soltleiksitijā notikušajā "Visu zvaigžņu spēlē" uzvaru izcīnīja Jaņņa Adetokunbo komanda, kas ar 184:175 pārspēja Lebrona Džeimsa vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu