Ragainis: Sakas salā divām mājsaimniecībām applūduši piebraucamie ceļi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis
Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis Foto: Ivars Soikāns/LETA

Ledum uzkrājoties Sakas upē, Sakas salā divām mājsaimniecībām applūduši piebraucamie ceļi, aģentūrai LETA sacīja Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP).

Ragainis informēja, ka sestdien plkst.12 viņš bija sasaucis Civilās aizsardzības komisijas sēdi, lai noskaidrotu aktuālāko informāciju par ūdenslīmeņa palielināšanos pie Jēkabpils.

Viņš stāstīja, ka Daugavā ledus sablīvējums ir pie Zeļķu tilta, kuram pagājušajā naktī ūdenslīmenis mainījās divu metru amplitūdā. Tāpat sāk veidoties sablīvējums pilsētas virzienā.

Lai gan situācija patlaban vērtējama kā mierīga, notiek Jēkabpilī intensīvi sagatavošanās darbi. "Monitorējam un skatāmies," atzina Ragainis.

Viņš stāstīja, ka situācija dodas iepriekšējās sezonas pēdās, atšķiras vien temperatūra un ūdens līmenis. Šogad temperatūra ir zemāka un ūdens līmenis neceļas tik strauji. Ūdens līmenis kāpis par 4,5 metriem un vietās pat nesasniedz dambi.

Vienlaikus Ragainis apliecināja, ka dambis ir pastiprināts, tāpat sagatavoti materiāli dambja stiprināšanai. Iegādāti arī smilšu maisi.

Viņš ir informējis arī Iekšlietu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), lai atbildīgas iestādes būtu gatavas rīkoties, ja tāda nepieciešamība rodas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūrai LETA norādīja, ka dienesta pārstāvji turpina sekot līdzi ūdens līmeņa izmaiņām Daugavas upē, kā arī regulāri ar pašvaldību pārstāvjiem apmainās ar aktuālo informāciju un nepieciešamības gadījumā ir gatavi reaģēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu