Lidosta "Rīga" drīzumā plāno prezentēt jauno zīmolu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Starptautiskā lidostā "Rīga". Ilustratīvs attēls.
Starptautiskā lidostā "Rīga". Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" šā gada janvāra otrajā pusē plāno prezentēt jauno zīmolu un vizuālo identitāti, sacīja lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Viņa arī norādīja, ka jaunā zīmola ieviešana turpināsies visa gada garumā.

Vienlaikus komentējot 2024.gada lidostas "Rīga" plānus, Odiņa prognozēja, ka šogad lidosta "Rīga" apkalpos 7,3 miljonus pasažieru, kā arī šogad lidosta ar plašu un daudzveidīgu pasākumu programmu atzīmēs pastāvēšanas piecdesmitgadi un sāks īstenot "RIX Airport City" projektu.

Viņa arī sacīja, ka šogad plānots noslēgt jaunā termināļa būvniecības iepirkumu un gada otrajā pusē sākt tā būvniecības darbus. "Protams, svarīgs darbs būs šī projekta finansējuma piesaiste, kur pie pamata rezultātiem jānonāk pirmajā pusgadā," minēja Odiņa.

"Lidostas jaunā termināļa un "RIX Airport City" projekts un tā nākotnes vīzija ir cieši saistīta ar starptautiskās "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas ienākšanu lidostas teritorijā. Mūsu mērķis ir ap lidostu veidot pilnīgi jaunas kvalitātes urbāno ceļošanas centru - cilvēkiem, videi un biznesam draudzīgu," uzsvēra Odiņa.

Tāpat viņa sacīja, ka visi trīs projekti veido vienu veselumu, to izstrādē ir rūpīgi plānota savstarpējā sinerģija arhitektūrā, būvniecības termiņos un funkcionalitātē, lai Latvija iegūtu Ziemeļeiropas mērogā konkurētspējīgu gaisa-dzelzceļa savienojumu, kas dos būtisku pienesumu valsts tautsaimniecībai kopumā.

"Tās būs ne tikai papildu ērtības ceļotājiem, bet arī pilnīgi jauna tipa attīstības centrs, kur augt un veidoties dažāda veida uzņēmējdarbībai, tāpēc nebūtu pieļaujama situācija, ka "Rail Baltica" starptautiskie vilcieni lidostā nepienāk," pauda Odiņa.

Odiņa arī norādīja, ka lidosta šogad turpinās darbu pie iesāktajiem un plānotajiem ilgtspējas un inovāciju projektiem, fokusējoties uz klientu servisa stratēģijas īstenošanu un klientu pieredzes uzlabošanu lidostā.

Jau ziņots, ka 2023.gada februārī noslēdzās lidostas "Rīga" konkurss par jauna zīmola un vizuālās identitātes izstrādi, kurā kopumā pieteicās astoņi pretendenti.

Iepirkuma prognozētā līgumcena ir līdz 100 000 eiro, bet gala cena būs atkarīga no iesniegtajiem finanšu piedāvājumiem. Līguma izpildei paredzēti 10 mēneši no līguma noslēgšanas brīža, bet pāreja uz jauno zīmolu plānota pakāpeniski no 2024.gada.

Jau ziņots, ka lidostā "Rīga" 2023.gada 11 mēnešos tika apkalpots kopumā 6,141 miljons pasažieru, kas ir par 24,8% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

Savukārt 2022.gadā lidostā "Rīga" tika apkalpots kopumā 5,381 miljons pasažieru, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika apkalpoti 2,353 miljoni pasažieru, taču par 31% mazāk nekā 2019.gadā, kad lidostā tika apkalpoti 7,798 miljoni pasažieru.

Lidosta "Rīga" 2023.gada deviņos mēnešos strādāja ar 54,512 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 30,8% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa pieauga par 72% - līdz 5,268 miljoniem eiro.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu