Izlūki: Kima Čenuna 10 gadus vecā meita tiek apmācīta amata pārņemšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: anno1540/"X"

Dienvidkorejas Nacionālais izlūkošanas dienests paziņojis, ka Ziemeļkorejas valsts līdera Kima Čenuna meita Kima Džue kļuvusi par iespējamo Ziemeļkorejas līderi tuvākā nākotnē, vēsta medijs "Insider".

Valsts vadonis Kims Čenuns ir Ziemeļkorejas līderis kopš viņa tēva nāves 2011. gadā.

Dienvidkorejas Nacionālais izlūkošanas dienests paziņojis, ka 10 gadus vecā Kima meita tiek sagatavota šī amata pēctecībai un pārņemšanai.

Valsts izlūkdienests savu vērtējumu pamatoja ar visaptverošu viņas publisko darbību un viņai sniegto protokolu analīzi.

Valsts mediji viņu dēvē par Kima Čenuna "vismīļāko" bērnu, kas vēl vairāk pastiprina šo uzskatu.

Kima Džue ir apmeklējusi militārās parādes, gaisa spēku štābu un piedalījusies Jaungada svinību publiskajā pasākumā.

Jāuzsver, ka Kima Čenunas ģimenes vīrieši vēsturiski ir ieņēmuši Ziemeļkorejas augstāko amatu.

Tiek ziņots, ka Kimai Džue ir vecāks brālis, jaunāks brālis un māsa. Dienvidkorejas spiegu aģentūras rīcībā nav konkrētas informācijas par Ziemeļkorejas varas pēctecības procesu, tāpēc vērtējums ir spekulatīvs.

Jau ziņots, ka Ziemeļkorejas mediji gadiem ilgi klusēja par Kima bērniem, bet novembrī līderis tika nofotografēts, vērojam ballistiskās raķetes palaišanu kopā ar meitu. Pēc tam Kima Džue vēl vairākas reizes parādījusies sabiedrībā.

Lai gan Phenjana ne reizes nav nosaukusi meitenes vārdu, Dienvidkorejas izlūkdienesti uzskata, ka viņa ir Kima otrā atvase un viņas vārds ir Kima Džue.

Korejas pastmarku korporācija laidusi klajā jaunu pastmarku sēriju par godu 18.novembrī notikušajam raķetes izmēģinājumam, un piecās no pastmarkām redzams Kims kopā ar meitu.

Korporācija pastmarkās redzamo meiteni dēvēja par Kima "mīļoto meitu".

Daži eksperti uzskata, ka meitas parādīšanās sabiedrībā liecina, ka viņa tiek audzināta par nākamo līderi un pastmarkas vēl vairāk nostiprina viņas vietu personības kultā, kas apņem valdošo Kimu ģimeni.

Savukārt citi eksperti norādījuši, ka vēl ir pāragri par to spriest, jo Kims vēl nav pārkāpis 40 gadu slieksni un meitas vārds vēl ne reizes nav oficiāli nosaukts. Ir iespējams, ka meitene tikai tiek izmantota propagandas mērķiem, kamēr Kima vecākais dēls tiek gatavots līdera lomai aiz slēgtām durvīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu