FOTO Ventspilī iemūžināti iespaidīgi ledus veidojumi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Dāce Meiere

Dāce Meiere sociālajā tīklā "Facebook" dalījusies ar reti iespaidīgu skatu no jūras krasta Ventspilī. Piedāvājam aplūkot viņas fotogrāfijas! 

Fotogrāfijas uzņemtas Ventspils dienvidgalā, iepretī Cirpstenei.

Fotogrāfiju autores ieskatā, veidojumi atgādina Morru no grāmatām par trollīti Muminu.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī Daugavā pie Jēkabpils nav notikusi ledus kustība un ūdens līmenis sācis kristies, bet tas paaugstinās pie Jersikas, Līvānu novadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Lielā sala ietekmē vižņu sablīvējums Pļaviņu ūdenskrātuvē un pie Jēkabpils ir sasalis, ūdens līmenis pie Zeļķu tilta un Jēkabpilī pakāpeniski pazeminās. Svētdien ūdens līmenis Jēkabpilī bija sasniedzis 5,7 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, pirmdienas rītā tas pazeminājies līdz 5,25 metriem.

Savukārt pie Jersikas, Līvānu novadā, ūdens līmenis kopš svētdienas cēlies par nepilnu metru. Arī Augšdaugavas novadā ūdens līmenis Daugavā sāk paaugstināties, bet Krāslavas novadā tas ir stabils.

Ledus sastrēgumu dēļ vairāku upju posmos novērotas krasas ūdens līmeņa svārstības, bet upju notece turpina samazināties.

Tuvākajās diennaktīs Latvijā gaidāms neliels atkusnis, nokrišņu būs maz un ūdens līmenis būtiski nepaaugstināsies, vienīgi ledus iešanas dēļ atsevišķos upju posmos iespējamas krasas svārstības.

Ceturtdienas pēcpusdienā atgriezīsies sals, upēs atsāksies vižņu veidošanās un ledus segas nostiprināšanās.

Atbilstoši ilgtermiņa prognozēm tuvākajās nedēļās Latvijā nav gaidāmi spēcīgi atkušņi un lietavas, kas varētu izraisīt strauju ūdens līmeņa kāpumu upēs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu