ASV atceļ vairāk nekā 300 avioreisu pēc aizlieguma izmantot "Boeing 737 MAX 9"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

ASV pirmdien tika atcelti vairāk nekā 300 avioreisu pēc tam, kad Federālā aviācijas pārvalde (FAA) aizliedza izmantot aviosatiksmē 171 lidmašīnu "Boeing 737 MAX 9", , kamēr tās netiks pārbaudītas.

FAA sestdien noteica šo aizliegumu pēc piektdien notikušā incidenta aviokompānijas "Alaska Airlines" reisā no Oregonas uz Kaliforniju. Lidmašīnai, kurā atradās 171 pasažieris un seši apkalpes locekļi, neilgi pēc pacelšanās gaisā korpusā izplīsa caurums. Lidmašīna atgriezās Portlendas lidostā un veica avārijas nolaišanos. Par laimi, neviens cilvēks incidentā necieta.

Visvairāk šādu lidmašīnu ir aviokompānijām "Alaska Airlines" un "United Airlines". Kompānija "Boeing" līdz šim visā pasaulē ir piegādājusi aptuveni 218 "737 MAX 9" lidmašīnas.

"Boeing" un FAA pirmdienas rītā nosūtīja visām aviosabiedrībām instrukcijas par lidmašīnu "737 MAX 9" pārbaudēm.

"Mūsu tehniķi ir sagatavojuši katru lidmašīnu, lai tā uzreiz būtu gatava prasītajai pārbaudei, kas instrukcijas ir galīgi izstrādātas," teikts "Boeing" paziņojumā.

"Alaska Airlines", kurai ir 65 lidmašīnas "Boeing 737 MAX 9", pirmdien atcēla 144 reisus. "United Airlines", kas parasti izmanto 79 lidmašīnas "Boeing 737 MAX 9", pirmdien atcēla 229 reisus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu