Meklēšanā notiek arī "ārēji neredzams darbs". Kauņā trešo dienu turpina meklēt deviņus gadus veco Agotu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Algimantas Barzdzius/Shutterstock

Kauņā policija un brīvprātīgie otrdien, 9. janvārī, jau trešo dienu meklē deviņus gadus veco meiteni Agotu, kas svētdien izgāja no mājam un pazuda bez vēsts.

Kauņas policijas komisārs Mindargs Barštis otrdienas pēcpusdienā žurnālistiem pastāstīja, ka meitenes meklēšana aktīvi turpinās un tajā iesaistās arvien vairāk cilvēku.

Barštis sacīja, ka līdztekus fiziskajai meklēšanai notiek "ārēji neredzams darbs", tomēr policija par to nesniedz sīkāku informāciju.

Mediji ziņo, ka policija ar ugunsdzēsēju palīdzību pirmdienas vakarā un otrdien Kauņā uzlauzusi vairākas garāžas un no vienas no tām aizvedusi automašīnu "Mazda". Policija šīs ziņas atteikusies komentēt.

Lietuvas policijas ģenerālkomisārs Renats Požēla žurnālistiem otrdien apstiprināja, ka viena no versijām ir nolaupīšana, turklāt tajā iesaistīti Agotas radinieki, kas aizveduši meiteni uz ārzemēm.

"Šādu situāciju nevar izslēgt," sacīja Požēla.

Jau ziņots, ka 2014. gadā dzimusī Agota svētdien apmēram plkst. 16.30 izgāja un neatgriezās. Pēdējā zināmā viņas atrašanās vieta ir kāda autobusu pietura, kur viņa bijusi aptuveni plkst. 17. Agotas tālruņa signāls pēdējo reizi fiksēts šajā pieturā.

Policija pārbauda informāciju, ka Agota esot redzēta kopā ar kādu vīrieti un iespējams, tikusi nolaupīta, kad vīrietis iesēdinājis viņu savā automašīnā, iepriekš pavēstīja policijas pārstāve.

Meklēt pazudušo meiteni policijai palīdz simtiem brīvprātīgo, starp viņiem arī Lietuvas zemessardzes - Strēlnieku savienības - biedri.

Agota izsludināta starptautiskā meklēšanā, tomēr fiziskā meklēšana notiek Kauņā, norāda Lietuvas policija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu