Atrasta Kauņā pazudusī deviņus gadus vecā Agota. Policija atklāj, kā viņu atrada (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Algimantas Barzdzius/Shutterstock

Kauņā atrasta deviņus gadus vecā meitene Agota, kas pazuda svētdien, un aizturēts aizdomās turamais, naktī uz trešdienu paziņoja Lietuvas policija.

Policija pavēstīja, ka meitene atrasta dzīva un pašlaik atrodas slimnīcā.

Agota tika atrasta kādā garāžā netālu no vietas, kur tika nolaupīta. Aizdomās par nolaupīšanu aizturēts 42 gadus vecs vīrietis.

Policija atklāja, ka garāža bijusi pārveidota, bet plašāku informāciju nesniedza. Policija izmeklē, vai aizdomās turamais nav pastrādājis vēl citus līdzīgus noziegumus, jo Agotas nolaupīšana bijusi labi pārdomāta.

Vieta, kur tika atrasta Agota.
Vieta, kur tika atrasta Agota. Foto: E. Ovčarenko / BNS

"Tas ir vēstījums potenciālajiem noziedzniekiem, kuri, iespējams, plāno turpmākus noziegumus, - jūs meklēs ne tikai policija. Un tas ir ļoti labi. Priecājos, ka mums ir daudz pilsoniski domājošu cilvēku, kas pamet darbu un izrāda iniciatīvu tik aukstā laikā (..) Tas ir visu nopelns, ka mums paveicās," sacīja Lietuvas Policijas ģenerālkomisārs Renats Požela.

Vienlaikus viņš atklāja, ka meitenes meklēšanā bija iesaistīti arī pretterorisma operāciju grupas "Aras" darbinieki. "Aras iesaistījās pēdējā posmā," paziņoja Lietuvas policijas priekšnieks.

Agota tika atrasta 1,5 kilometru attālumā no nolaupīšanas vietas.

"Atrast šo vietu noteikti nebija viegli. Iespējams, ka panākumus nodrošināja mūsu tehnisko līdzekļu, mūsu nojautu un policistu pieredzes saderība (..) Aizdomās turētais un meitene tika atrasti konkrētā garāžā, kurā mēs tikām iekšā, izmantojot piespiedu metodi. Aizturēšanu veica "Aras" darbinieki," sacīja Požela.

"Persona tika saslēgta rokudzelžos. Meitene bija kopā ar viņu. Tā noteikti nebija vienkārša operācija, jo mums bija informācija, ka šī persona varētu būt bruņota. 

Tāpēc tā bija liela dilemma – vai šo informāciju izpaust sabiedrībai, vai darīt to, ko mēs darījām, tāpēc, manuprāt, šis lēmums bija pamatots un tas izdevās," turpina Lietuvas policijas priekšnieks.

Viņš arī norāda, ka aizdomās turētais aizturēšanas laikā nepretojās.

Foto: Teodoras Biliunas/BNS

"Tas bija dažu sekunžu jautājums, kad viņš bija uz zemes un viņam tika uzlikti rokudzelži."

Ģenerālkomisārs un Kauņas policijas priekšnieks Mindaugs Baršis ir apmeklējuši Kauņas klīniku, lai aprunātos ar atrasto Agotu.

"Viņa jūtas ļoti labi, viņa runā. Ārsti strādā, viņa ir vecāku aprūpē. Vecāki ir laimīgi," sacīja Požela.

Viņš uzsvēra, ka "noziegums izdarīts pietiekami prasmīgi un persona to noteikti nebija gaidījusi".

Požela arī sacīja, ka nolaupītāja motīvi vēl nav skaidri un tiks izmeklēti. Viņš sacīja, ka meitene tika nolaupīta autobusa pieturā un iesēdināta automašīnā, taču policija vēl izmeklē tālāko notikumu secību.

"Meitene tika iesēdināta automašīnā un aizvesta no autobusu pieturas. Tas, kā viņa tika nogādāta [līdz garāžai], arī ir jautājums mums."

Likumsargi norāda, ka garāža ir "nedaudz pielāgota" ķīlnieku turēšanai.

"Tā neizskatījās gluži tā, kā mēs iedomājamies garāžu, kurā stāv automašīna," sacīja Kauņas policijas priekšnieks.

Foto: E. Ovčarenko / BNS

Jau vēstīts, ka 2014. gadā dzimusī Agota svētdien apmēram plkst. 16.30 izgāja un neatgriezās. Pēdējā zināmā viņas atrašanās vieta bija kāda autobusu pietura, kur viņa bijusi aptuveni plkst. 17. Agotas tālruņa signāls pēdējo reizi fiksēts šajā pieturā.

Policija pārbaudīja informāciju, ka Agota esot redzēta kopā ar kādu vīrieti un iespējams, tikusi nolaupīta, kad vīrietis iesēdinājis viņu savā automašīnā, iepriekš pavēstīja policijas pārstāve.

Meklēt pazudušo meiteni policijai palīdzēja simtiem brīvprātīgo, starp viņiem arī Lietuvas zemessardzes - Strēlnieku savienības - biedri.

Agota tika izsludināta starptautiskā meklēšanā, tomēr fiziskā meklēšana notika Kauņā, norādīja Lietuvas policija.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu