LTS ieteikusi tenisistei Bartonei neizvēlēties dubultspēļu pārinieces no agresorvalstīm (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamilla Bartone
Kamilla Bartone Foto: Zhang Yuncao

Latvijas Tenisa savienība (LTS) ieteikusi Kamillai Bartonei izvēlēties dubultspēļu pārinieces no citām valstī, nevis Krievijas un Baltkrievijas, pavēstīja LTS sabiedrisko attiecību un mārketinga menedžere Milena Gulbe.

Gada beigās Bartone kopā ar Krievijas sportisti Jekaterinu Makarovu piedalījās Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Navimumbajas W-40 sērijas turnīra dubultspēļu sacensībās un izcīnīja titulu.

Izņemot Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā gandrīz visas Latvijas tenisistes ir spēlējušas dubultspēles ar Krievijas un Baltkrievijas pārstāvēm, bet pastiprinātu uzmanību LTS tam pievērsa pēc tam, kad Darja Semeņistaja Prāgas W-60 turnīra dubultspēļu sacensībās startēja duetā ar Krievijas tenisisti Sofju Lanseri, kura savulaik pārstāvējusi Krievijas armijas centrālo sporta klubu (CSKA).

Bartone, kura rudenī atgriezās tenisā pēc ilgāka pārtraukuma un šobrīd WTA rangā ieņem 799. vietu, pārsvarā dzīvo Vācijā un nespēlē Latvijas čempionātos, kā arī citos Latvijā organizētos turnīros. Tāpat 21 gadu vecā tenisiste nav Latvijas izlases sastāvā.

LTS no tenisistes pārstāves noskaidrojusi, ka Bartone Vācijā trenējas kopā ar tenisistēm no visas pasaules, tajā skaitā arī Krievijas un Baltkrievijas pilsonēm, kuras sen vairs nedzīvojot savās valstīs. Izvēloties par partneri Makarovu, ar kuru uztur draudzīgas attiecības, Bartone neesot padomājusi par sekām un to, ka viņas lēmums varētu izsaukt sabiedrisku rezonansi.

"Sarunā izteicām Kamillai sekot LTS rekomendācijām turpmāk izvēlēties pārinieces no citām valstīm," norāda Gulbe.

Bartone šovasar sociālās tīklošanās vietnē "Instagram" publicēja izzūdošo stāstu no sporta centra "Tennis City" Kazaņā, Krievijā. Sportiste gan tur bijusi nevis sacensību vai treniņu nolūkā, bet lai izietu rehabilitācijas kursu.

Neskatoties uz to, ka 2020. gadā Bartone paziņoja, ka nākotnē, iespējams, pārstāvēs Vācijas izlasi, šobrīd tenisiste vairs neplāno mainīt valsts pārstāvniecību. Turklāt, ja rezultāti būs labi, tad viņa noteikti vēlētos nākotnē pārstāvēt Latviju izlases sastāvā.

ITF, Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) un Sieviešu tenisa asociācija (WTA) ļauj savās rīkotajās sacensībās piedalīties sportistiem no Krievijas un Baltkrievijas kā neitrāliem atlētiem, taču nav skaidrības, vai organizācijas vērtē sportistu atbilstību Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) vadlīnijām. Tajās ir atrunāts, ka sacensībās nedrīkstētu piedalīties sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, tāpat vadlīnijās aicināts nepieļaut ar Krievijas un Baltkrievijas spēka struktūrām saistītu sportistu dalību starptautiskās sacensībās.

ITF nav atsaukusies aģentūras LETA vairākkārtējiem aicinājumiem skaidrot, vai organizācija vērtē tā dēvēto neitrālo sportistu atbilstību SOK vadlīnijām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu