"Esmu izsmelts – izspēlējies krustām šķērsām." Raimonds Pauls par sajūtām jubilejas priekšvakarā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Maestro Raimondam Paulam piektdien, 12. janvārī, apritēs 88. gadi.  Izdevums "Privātā Dzīve" sarunā ar maestro mēģināja noskaidrot plānus gaidāmajai dzimšanas dienai. 

"Nu kāda jubilejas svinēšana, Dievs pasarg," 88. dzimšanas dienas priekšvakarā teic Maestro.

Sazvanīts gaviļnieks ir nedaudz sabozies un atgaiņājas no jebkuras domas, kas skar sveikšanu, atzīmēšanu un sumināšanu.

"Dzimšanas diena ir kārtējais atskaites punkts, un kāds tas gads ir, tāds ir. Es pats pat jubilejas koncertu nerīkoju. Kaut ko pirms jubilejas parunāšu ar Volmāru raidījumā "Daudz laimes, jubilār!", un pietiek. Man viss ir, man neko nevajag, paldies!

Cilvēki ir tik rūpīgi, ka man gatavi atdot pat savu pēdējo tējiņu vai maizīti..." Pauls novērtē sava talanta pielūdzēju gādību.

"Vienīgais, man žēl, ka būs drīz jābeidz koncerti "Vīrieši labākos gados" ar Andri Keišu, kas mums iet uz urrā. Neatceros, ka mums kādreiz tik jautri būtu gājis," par koncertizrādēm mūzikas namā Daile saka Maestro un piebilst: "Tūlīt būs gatavs izremontētais Jaunais Rīgas teātris, un Keišam tur būs lomas gandrīz katrā izrādē. Vēl Latvijas Radio studijā bija skaists koncerts Ziemassvētkos "Baltie svētki". Tāda ir tā mana noskaņa... Būtu labi, ja Jānis Kurševs atgrieztos uz skatuves.

Bet nu negribu vairs tos koncertus, esmu izsmelts - izspēlējies krustām šķērsām," tā Maestro.

Viņš atzīst, ka uz koncertiem, ko kurš katrs tagad rīko, skatās ar divējādām izjūtām. "To ir tik daudz, bet kādi tie ir, par to vēl var diskutēt," kritisks ir Pauls.

Vaicāts par gaidītāko dāvanu, Pauls atzīst: "Nekad man neviens neuzdāvinās mieru un klusumu, bet tas nenāktu par sliktu, it sevišķi manos gados. Bet... Pateicoties jums visiem, es vēl esmu!"

Kā zināms, aizvadītais gads Maestro Raimondam Paulam bija ļoti smags - mūžībā tika aizsaukta viņa mūža mīlestība un pavarda kūrēja sieva Lana Paula. Pēc notikušā komponists teju visu laiku velta mūzikai, un arī dzimšanas dienā, 12. janvārī, kāps uz skatuves - Dzintaru koncertzālē notiks koncerts Raimonds Pauls un draugi. Viņam pievienosies dziedātāja Paula Saija un Latvijas Radio bigbends.

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 9. janvāra numurā.

Pirms kāda laika maestro sniedza atklātu interviju TVNET+ par ģimeni, skatuvi, atmiņām - siltām un skaudrām. 

Video: Saruna ar maestro Raimondu Paulu

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu