Tiesa atstāj spēkā naudas sodu uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam un viņa meitai (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš
Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas apgabaltiesa pirmdien atstājusi negrozītu pirmās instances spriedumu ar kuru par korupciju uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam un viņa meitai Maijai Krieviņai piespriests naudas sods.

Par pilna nolēmuma pieejamības datumu pašlaik noteikts 29.janvāris. Pēc tam to desmit dienu laikā būs iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā 2020.gada beigās Krūmiņam un Krieviņai piespriedusi naudas sodu.

Krūmiņam tiesa piesprieda 12 900 eiro sodu, meitai - 6450 eiro sodu, bet Veselības inspekcijas (VI) amatpersonai Tatjanai Morozovai - piecu mēnešu nosacītu cietumsodu ar pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem, kā arī 60 stundas piespiedu darba.

Apsūdzēto aizstāvji un Krieviņa spriedumu pārsūdzēja.

Lietā apsūdzība ir celta par trīs nodarījumiem.

Pirmajā Krūmiņš apsūdzēts kukuļošanas atbalstīšanā, savukārt viņa meita - kukuļošanā. VI amatpersonai tika piedāvāta šampanieša pudele, ne mazāk kā 30 eiro vērtībā, lai Morozova sastādītu labvēlīgu atzinumu par viesnīcu Turaidas ielā 17, Jūrmalā.

Otrajā epizodē apsūdzēts tika Krūmiņš un Morozova, proti, Krūmiņš apsolījis iekārtot Morozovas dēlu Policijas koledžā.

Savukārt trešajā epizodē Morozova tika apsūdzēta par nepatiesa VI ziņojuma sastādīšanu, proti, norādot, ka objektā Turaidas ielā 17 ir uzstādīti pandusi jeb invalīdu uzbrauktuves, kaut gan faktiski tie vēl nebija uzstādīti.

LETA jau ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs savulaik izbeidza kriminālprocesu pret nu jau bijušo Jūrmalas mēru Gati Truksni (ZZS), uzņēmēju Krūmiņu un viņa meitu par iespējamu kukuļošanu saistībā ar dzīvokļa saņemšanu bezatlīdzības lietošanā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu