Krievija vēlas ciešāk draudzēties ar Ziemeļkoreju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievija vēlas stiprināt sadarbību ar Ziemeļkoreju visās jomās, trešdien paziņojušas Krievijas amatpersonas.

"Mēs esam vairākkārt sacījuši, un esmu gatavs to atkārtot, ka Ziemeļkoreja mums ir svarīga partnere, un mēs plānojam stiprināt attiecības visās jomās, tai skaitā sensitīvās," paziņoja Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Ziemeļkorejas ārlietu ministre Čhve Sonhija otrdien tikās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Peskovs sacīja, ka tikšanās laikā ar Putinu apspriestas "divpusējās attiecības kopumā, kā arī situācija Korejas pussalā." Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova solīja vēlāk publiskot detalizētāku tikšanās izklāstu.

Maskavas un Phenjanas tuvināšanās radījušas bažas citās valstīs. Tiek uzskatīts, ka Ziemeļkoreja piegādā Krievijai munīciju un raķetes karam Ukrainā, bet Krievija varētu palīdzēt Ziemeļkorejai attīstīt tās ieroču programmas.

Abu valstu sadarbība pastiprinājās pēc Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna un Putina tikšanās Krievijas Tālajos Austrumos septembrī. Kims pirms šī samita paziņoja, ka attiecības ar Maskavu ir viņa "prioritāte numur viens".

Pēc Putina un Kima samita Lavrovs apmeklēja Phenjanu, un Putins grasās apmeklēt Ziemeļkoreju, tomēr par vizītes laiku konkrētāk nav izteicies.

Čhve sacīja, ka viņas vizītes mērķis ir attīstīt vienošanās, kas tika noslēgtas iepriekšējās sarunās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu