Ceturtdien sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu uz ceļiem visā Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļš ziemā Ķekavas novadā.
Ceļš ziemā Ķekavas novadā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šorīt sniegs un apledojums visā Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 112 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Tallinas šoseja (A1), Vidzemes šosejas (A2), Valmieras šosejas (A3), Rīgas apvedceļiem (A4 un A5), Daugavpils šosejas (A6), Bauskas šosejas (A7), Jelgavas šosejas (A8), Liepājas šosejas (A9), Ventspils šosejas, autoceļa Liepāja-Lietuvas robeža (Rucava) (A11), Rēzeknes šosejas (A12), autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13), Daugavpils apvedceļa (A14), Rēzeknes apvedceļa (A15) un autoceļa Tīnūži-Koknese (P80).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā.

Ziemā uz ceļa var būt gan sniegs, gan apledojums. Snigšanas laikā uz galvenajiem autoceļiem drīkst būt seši centimetri sniega, uz mazāk noslogotajiem asfaltētajiem ceļiem - līdz pat 10 centimetriem. Lai cik rūpīgi strādātu, autoceļu uzturētājs nevar novērst ziemu pavisam, uzsver uzņēmumā.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu