VIDEO "Tas ir krāpnieku kantoris." Bijušajai darbiniecei ēdināšanas uzņēmums nemaksā algu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda.
Nauda. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ira, kura ēdināšanas nozarē strādā jau vairākus gadus, aizvadītajā vasarā sāka darba gaitas SIA "ZFood". Sieviete stāsta, ka uzņēmums viņai jau divus gadus nav izmaksājis algu, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Pirmos divus mēnešus Ira saņēmusi algu, taču turpmāk uzņēmums tikai solījis to izmaksāt. Iras pienākumos ietilpa ēdienu gatavošana uzņēmuma klientiem Rīgas lidostā.

Ira rāda paziņojumus par ienākošiem maksājumiem. Pēdējā samaksa saņemta augustā, kad viņa strādājusi līdz oktobrim. 

"Oktobrī iesniedzu atlūgumu, līdz tam viņš regulāri zvanīja un teica, ka nauda tūlīt, tūlīt būs. Tie bija meli, viņš divus mēnešus man tā arī nemaksāja. Tas ir krāpnieku kantoris. Vēlos brīdināt ikvienu darba meklētāju, lai neiekrīt. Ar iesniegumu vērsos arī Valsts darba inspekcijā (VDI) un Valsts policijā, taču jēga nekāda – algu tā arī neesmu saņēmusi," saka Ira. 

"ZFood" valdes loceklis Mārtiņš Skakauskis Iras apgalvojumus noliedz – uzņēmums esot visu samaksājis, atbildīgajām iestādēm viss ir atbildēts.

VDI pārstāve "Bez tabu" žurnālistiem gan atzīmē, ka uzņēmuma vadība izvairās no komunikācijas ar inspekcijas inspektoru un nesniedz nepieciešamo informāciju.

Par nesadarbošanos uzsākta lietvedība, par to paredzēta administratīvā atbildība un naudas sods no 70 eiro līdz 14 tūkstošiem eiro. 

Vairāk skaties sižetā!

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu