"Mēs neesam ēkas. Mēs esam cilvēki." Engurē izveidotas barikādes vidusskolas aizstāvībai (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skolas klase. Ilustratīvs attēls.
Skolas klase. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

19. janvārī pie Engures vidusskolas Tukuma novadā, pieminot barikādes, kurās piedalījušies arī šīs skolas pedagogi, Engures iedzīvotāji izveidoja paši savas barikādes, jo novada domei februārī jālemj, vai nākamajā mācību gadā Engurē vēl būs vidusskola, vēsta Latvijas Radio. 

Direktora vietnieks, datorikas skolotājs Kaspars Kārkliņš sacīja: "Ir drusku skumji skatīties, ka mums ir nosacīti atkal jānāk uz barikādēm, lai pastāvētu par savām tiesībām izvēlēties, kur mūsu bērni mācīsies, izvēlēties, vai viņi sportos, muzicēs, vai tā vietā sēdēs autobusā. Par tiesībām skaļi pateikt ministrijai: mēs neesam tikai skaitļi ekseļa tabulās. Mēs neesam ēkas. Mēs esam cilvēki katrs ar savām nākotnes cerībām.

Kā jau to pierāda piemēri visā Latvijā, katra skola, ko sāk reorganizēt, pamazām sāk beigties."

Jau vēstīts, ka Kuldīgas un Talsu iedzīvotāji dažādos veidos protestē pret skolu slēgšanu.

Viens no protesta veidiem ir parakstu vākšana sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv", kur ir iesniegtas trīs iniciatīvas, proti, par Mērsraga vidusskolas un Ēdoles pamatskolas saglabāšanu, kā arī par mazo lauku vidusskolu saglabāšanu.

Iniciatīvu "Lauku mazajām vidusskolām - būt!" parakstījuši 11 015 iedzīvotāji, un tā tiks iesniegta Saeimā. Iniciatīvas autore Margarita Kolosova vēlas panākt to, lai Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), plānojot un ieviešot skolu reformu, nebalstās tikai uz skaitļiem tabulās, bet saprot, ka aiz katra skaitļa ir bērns, ģimene, skolotājs un lauku nākotne.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu