Krāpnieki izdomājuši kliedzošu un nepatiesu stāstu par Monikas Zīles nāvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Monika Zīle
Monika Zīle Foto: LETA

14. septembrī 82 gadu vecumā mūžībā devās rakstniece Monika Zīle. Viņas meita rakstniece Baiba Zīle sociālo tīklu vietnē "Facebook" norādījusi, ka mātes nāves fakts izmantots melīgā krāpnieku reklāmā.

Baiba Zīle raksta: "Kas tie par ārprāta murgiem? Mamma smejas no sava mākoņa un ar mačeti sakapā Google translate. Nebija viņai nekādas smadzeņu cistas un vispār - kurš ražo šos murgus?"

Atverot Zīles ievietoto saiti, redzama melīga krāpnieku reklāma, kurā vēstīts: "Andrejs Ērglis par Monikas Zīles smieklīgo nāvi: "Es brīdinu visus hipertensijas slimniekus valstī - glābiet sevi, ārstējiet asinsvadus jau šodien! Izmetiet valeronu un enalaprilu tvertnē!""

Vēl krāpnieciskā saite izplata nepatiesu informāciju, ka "Monikas Zīles nāves iemesls bijis smadzeņu cista un sirdsdarbības apstāšanās".

Vietnē tiek izplatīts kāds sirds un asinsvadu ārstēšanai paredzēts "brīnumlīdzeklis" "Tonerin".

"Re:Baltica" pērn izpētīja, ka līdzeklis "Tonerin" nav atrodams ne Latvijas zāļu reģistrā, ne uztura bagātinātāju reģistrā. Meklēšanas rīkā "Google" atrodamas vairākas līdzīgas vietnes, kas izplata "Tonerin". Lielākajā daļā pat nav norādīts preparāta sastāvs. Dažās rakstīts, ka tas veidots no dabiskām vielām un nesatur "ķīmiju", bet citās stāstīts, ka tas satur koenzīmu Q10, kas Latvijas aptiekās nopērkams par trīsreiz zemāku cenu, nekā reklamē krāpnieki.

Monika Zīle bija dzimusi 1941. gada 20. jūlijā.

Viņa bija rakstniece, publiciste, žurnāliste, redaktore, dramaturģe un scenāriste. Viņa bijusi arī vairāk nekā 20 romānu, sešu stāstu krājumu, divu TV seriālu scenāriju autore.

Zīle rakstījusi lugas, kuras plaši iestudēja gan amatierteātri, gan arī profesionālās skatuves. Viņa bijusi Autortiesību bezgalības balvas laureāte, viņas grāmatas atkārtoti saņēmušas Lielo lasītāju balvu kā visvairāk pieprasītie darbi publiskajās bibliotēkās.

Viņa bijusi laikraksta "Padomju Jaunatne" redaktore, kā arī "Latvijas Avīzes" galvenā redaktora vietniece.

Zīle bijusi arī 7. Saeimas deputāte.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu