Mūžībā devusies rakstniece Inguna Bauere

Apollo.lv
Papildināts 14:03, 20. janvāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Mūžībā devusies Latvijas lasītāju iemīļotā rakstniece Inguna Bauere, sociālajos tīklos paziņojusi "Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka.

"Šis rīts ir atnesis ļoti sāpīgu vēsti - mirusi rakstniece Inguna Bauere. Madonas un Rīgas ārsti izdarīja visu, kas vien ir cilvēka spēkos, mēs visi savā mīlestībā un domās bijām ar viņu, lūdzām par viņu, bet Ingunas pašas spēka šoreiz nepietika. Milzu zaudējuma sāpes ģimenei, visiem mums, kas viņu pazinuši un mīlējuši," sestdienas rītā raksta Kilbloka.

Tuvinieki raksta: "Ar smagu sirdi ziņojam, ka mūsu mīļā mamma, ome, sieva, māsiņa un meita Inguna ir vakar mūs pametusi un pievienojusies uz mākoņa maliņas tiem dižgariem, par kuriem lasāt viņas grāmatās. Ir grūti ielikt vārdos, cik liels zaudējums šis ir mums visiem."

Atvadīšanās no Ingunas notiks sestdien, 27. janvārī Vecpiebalgas baznīcā, plkst. 13.00, teikts tuvinieku paziņojumā.

Portāls "Apollo.lv" šonedēļ ziņoja, ka rakstniece cīnījās par savu dzīvību Madonas slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Vietne "literatura.lv" vēsta, ka 1960. gadā dzimusī rakstniece Inguna Bauere ir vairāk nekā 20 kultūrvēsturisku, biogrāfisku un dzimtas romānu autore.

Foto: Inguna Bauere/Facebook.com

Starp pazīstamākajiem autores darbiem minami latviešu rakstniekiem un viņu dzīvesbiedrēm veltītie romāni "Lizete. Dzejniekam lemtā", "Skolas Līze", "Ede, Pumpura sieva", "Piedod, Karolīne!". Literārajā devumā ietilpst arī vairākas lugas un lieluzvedumu scenāriji.

Bauere saņēmusi vairākus apbalvojumus literatūrā, tostarp Eduarda Veidenbauma literāro prēmiju (2013) un Egona Līva literāro prēmiju "Krasta ļaudis" (2013, abas par romānu "Piedod, Karolīne!").

Bauere arī nominēta LTV un Latvijas Radio gada balvai "Kilograms kultūras" (2018) par romānu "Palieku tev uzticams. Juris Neikens", vēsta LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieku izstrādātā vietne "literatura.lv".

Portāls "Apollo.lv" izsaka līdzjūtību mūžībā aizgājušās rakstnieces tuviniekiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu