​"Situācija ir ļoti saspīlēta." Ukraina ziņo par krievu okupantu uzbrukumiem ap Bahmutu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas spēki tiek bombardēti spēcīgos Krievijas uzbrukumos ap sagrauto Bahmutas pilsētu valsts ziemeļos, pirmdienas vakarā paziņoja Ukrainas armijas vadība.

"'Situācija ir ļoti saspīlēta un to raksturo intensīva apšaude ar artilēriju, mīnmetējiem un kaujas droniem, kā arī ienaidnieka uzbrukuma operācijas,'' savā ''Telegram'' kanālā paziņoja Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis.

Viņš sacīja, ka ir koordinējis tālāko aizsardzību ar brigāžu komandieriem uz vietas. Ukrainas armija valsts austrumos jau vairākus mēnešus aizstāvas pret Krievijas uzbrukumiem, un Krievijas armija pēdējās nedēļās ir panākusi nelielus teritoriālus ieguvumus.

Bahmuta un frontes posms Harkivas apgabalā tika pieminēti arī Ukrainas Ģenerālštāba vakara ziņojumā par situāciju.

Ukrainas armija ir atvairījusi četrus Krievijas uzbrukumus pie Sinkivkas ciema stratēģiski svarīgās Kupjanskas pilsētas tuvumā. Ienaidnieks mēģināja ''izlauzties cauri aizsardzībai'', un šajā rajonā tika atsisti septiņi uzbrukumi, teikts ziņojumā.

Krievijas uzbrukumi atkal fokusējās uz Avdijivku un rajonu ap Marjinkas pilsētu, kuru Krievija ieņēmusi pirms dažām nedēļām. Abas pilsētas tieši robežojas ar apgabala pilsētu Donecku, kuru Krievijas spēki kontrolē kopš 2014.gada.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu