Nopludinātos e-pastos žurnālisti atklājuši Tatjanas Ždanokas saistību ar Krievijas izlūkdienestu (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tatjana Ždanoka.
Tatjana Ždanoka. Foto: Evija Trifanova/LETA

Re:Baltica žurnālistu rīcībā nonākuši dokumenti, kas pierāda, ka eiroparlamentāriete Tatjana Žadanoka (LKS) kopš 2004. gada par savām aktivitātēm sniegusi atskaites Krievijas Federālā drošības dienesta darbiniekiem. Ždanoka gan esot noliegusi savu sadarbību ar Krievijas izlūkdienestu, vēsta Re:Baltica.

Ždanoka 2006. gadā e-pastu korespondencē komunicējusi un sarunājusi tikšanos ar Krievijas pilsoni Dmitriju Gladeju, kurš darbojās Krievijas Federālajā drošības dienestā un labāk pazīstams ar akronīmu FSB. Gladeju oficiālais uzdevums pēdējo gadu desmitu laikā ir bijis pārstāvēt Krieviju vēlēšanu novērošanas organizācijās. Gladejs piedalījies tādu problemātisku vēlēšanu leģitimizācijā, kur citas starptautiskas organizācijas saskatīja problēmas.

Aizdomu ēna par Ždanoku kā Kremļa ietekmes aģenti krīt jau kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Tomēr līdz šim nav bijuši nepārprotami pierādījumi, ka viņas darbības tiek koordinētas ar Krievijas izlūkdienestiesm.

E-pastu sarakste, kas nonākusi Krievijas pētnieciskā izdevuma "Insider" rokās, pierāda, ka Ždakoka vismaz kopš 2004. gada regulāri informēja Krievijas izlūkdienestus par savām aktivitātēm, kā arī lūdza finansējumu.

Ždanoka sniegusi atbildi Re:Baltica žurnālistiem, ka e-pastu autentiskumu nenoliedz, taču neuzskata par pieņemamu komentēt personīgus dokumentus, kuri iegūti ar hakeru palīdzību.

Pilnu rakstu lasi Re:Baltica publikācijā!

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu