Reti kurš mūsdienās dzīvais austrietis pasaules iedzīvotājos ir iedvesis tādas šausmas kā Jozefs Fricls, kurš no 1984. līdz 2008. gadam savas mājas pagrabā turēja paša meitu Elizabeti, kuru paverdzināja un vairākkārt izvaroja, vēlāk to darot viņas trīs bērnu priekšā, kurus arī turēja ieslodzījumā. Ārpus pagraba sienām Fricls izlikās gluži normāls – pat viņa pārējiem ģimenes locekļiem, kas dzīvoja mājas augšstāvā, nebija ne mazākās jausmas par to, kas notiek pagrabā. Tomēr šo dubulto dzīvi Fricls nespēja turpināt mūžīgi.

Jozefs Fricls piedzima 1935. gadā Amsetenā, Austrijā, Jozefa Fricla seniora un Marijas Friclas ģimenē. Fricls seniors, kurš cīnījās ar alkoholismu, ģimeni pameta četrus gadus pēc Jozefa jaunākā piedzimšanas un dēlu pēc tam nekad nesatika.

Otrajā pasaules karā Fricls seniors cīnījās nacistiskās Vācijas Vērmahta rindās un krita 1944. gadā.

Jozefs juniors uzauga mātes apgādībā. Psihiatrs Adelhids Kastners Fricla tiesas prāvā 2009. gadā norādīja, ka Fricls bērnībā piedzīvoja "pastāvīgu trauksmi", jo Marija viņu nemīlēja, sita un regulāri pameta vienu.

Kastners tālāk norādīja, ka Marija Jozefu laida pasaulē tikai tāpēc, lai pierādītu, ka nav neauglīga, – vecāku laulība juka ārā bērnu trūkuma dēļ. Turklāt kara uzlidojumu laikā viņa savu dēlu atstāja vienu pašu bumbu patvertnēs.

"Rezultātā viņš cieta no pastāvīgas trauksmes, jo nekad nezināja, vai uzlidojums ir beidzies un vai vienīgais cilvēks pasaulē, ar kuru viņam bija attiecības, ir dzīvs," norādīja Kastners.

Vācijas portāls "Spiegel International" norāda, ka Fricls 21 gada vecumā apprecēja 17 gadus veco Rozmariju, ar ko laulībā nodzīvoja 51 gadu. Jaunā sieviete nebija sevišķi izglītota un strādāja par virtuves palīdzi. Turpretim Fricls, kurš strādāja par elektroinženieri, tika uzskatīts par ļoti apdāvinātu.

Fricls izmantoja savu gudrību un attapību, lai kontrolētu katru sievas dzīves sīkumu. Ikviens viņu dzīves aspekts notika tā, kā diktēja Fricls. Abu laulības laikā Fricls regulāri devies seksa ceļojumos uz Taizemi, ko sieva pilnībā pieņēmusi pēc tam, kad abi pārstājuši nodarboties ar seksu.

Lai gan abu attiecības nebija laimīgas, viņiem bija septiņi bērni. Kuplā ģimene gan Friclu neatturēja no briesmīgu noziegumu pastrādāšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp