Krievijas prezidenta vēlēšanām kadidatūru iesniedzis opozicionārs Nadeždins (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: MAXIM SHIPENKOV/EPA

Kremļa kritiķis un opozīcijas politiķis Boriss Nadeždins trešdien iesniedzis dokumentus, kas nepieciešami kandidatūras reģistrēšanai Krievijas prezidenta vēlēšanās.

Nadeždins iesniedza savu atbalstītāju parakstus Centrālajai vēlēšanu komisijai, kas tagad pieteikumu izskatīs un pieņems lēmumu, vai viņš var kandidēt vēlēšanās.

Par nogalinātā opozīcijas līdera Borisa Ņemcova tuvu līdzgaitnieku uzskatītais Nadeždins solījis izbeigt karu Ukrainā un pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ir savācis reģistrācijai nepieciešamos 100 000 parakstu.

Nadeždins Krievijas politikā ir vairāk nekā 30 gadu. Savulaik viņš bijis Piemaskavas Dolgoprudnijas pilsētas padomes deputāts, kā arī neilgu laiku bijis likumdevējs Valsts domē.

Kā sarunā ar ziņu aģentūru AFP atzina Nadeždins, izredzes, ka viņam varētu ļaut kandidēt vēlēšanās vai uzstāties valsts televīzijā, nav lielas.

Lai ar saviem parakstiem apliecinātu atbalstu Nadeždina kandidēšanai, visā Krievijā pie parakstu vākšanas centriem veidojās atbalstītāju rindas.

Centrālajai vēlēšanu komisijai lēmums jāpieņem desmit dienu laikā. Šajā laikā tai būs jāpārliecinās par iesniegto parakstu autentiskumu.

Nadeždins balotējas no partijas "Pilsoniskā iniciatīva", viņš pauž pretkara uzskatus un publiski izteicies pret diktatora Vladimira Putina politiku.

Valsts domē viņš bija Labējo spēku savienības deputāts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu