ASV arestē divus kruīza pasažierus. Viņu somās atrasti 71,9 kilogrami marihuānas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Norwegian Cruise Line" prāmis.
"Norwegian Cruise Line" prāmis. Foto: Reuters/ScanPix

Divi "Norwegian Cruise Line" pasažieri, kuri bija ceļā no Maiami uz Lielbritāniju, arestēti pēc tam, kad viņu somās atrasti 112 saiņi ar marihuānu, ziņo "Business Insider", atsaucoties uz ASV Tēvzemes drošības departamenta paziņojumu.

Maikls Kvīsenberijs un Savana Rouza Minami bija plānojuši atstāt Maiami piekrasti un doties ceļā 11. janvārī. Tad uz kruīza kuģa uzkāpa likumsargi.

Pāris tika atrasts Kvīsenberija kajītē kopā ar diviem koferiem, rokassomu un mugursomu. Minami tika dota atļauja kajīti pamest, jo viņa ar vīrieti bija tikko iepazinusies kuģa bārā.

Ar policijas suņu palīdzību policisti Kvīsenberija somās atrada 56 saiņus, kuros bija "zaļa augu valsts izcelsmes izskata viela", teikts paziņojumā.

Vielas pārbaudes apstiprināja, ka tā ir marihuāna.

Kā atklāj tiesas dokumenti, Kvīsenberijs apgalvojis, ka marihuāna pie viņa atradās personisku veselības vajadzību dēļ un varot uzrādīt savu medicīniskās marihuānas izmantošanas apliecību.

Pēc vīrieša mantu pārbaudes likumsargi uzmeklējuši Minami. Arī pie viņas atrasti 56 identiski saiņi.

Kopumā likumsargi pārim atsavinājuši 71,9 kilogramus marihuānas.

"Narkotiku tirgotāji arvien vairāk pievēršas marihuānas eksportam no ASV uz Angliju, jo Anglijā ir augstāka marihuānas cena," komentē Iekšzemes drošības departamenta aģents.

Kvīsenberijs un Minami ir atzinuši savu vainu četrās apsūdzībās, kas saistītas ar narkotiku kontrabandu. Viņi tika atbrīvoti apmaiņā pret drošības naudu 250 000 un 150 000 ASV dolāru apmērā.

Ja viņi tiks atzīti par vainīgiem visos apsūdzības punktos, katram no viņiem draudētu cietumsods līdz 80 gadiem vai naudas sods 4 miljonu dolāru apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu