Polijas prezidents pauž šaubas par Ukrainas spēju atgūt Krimu savā kontrolē, izsaucot pamatīgu sašutumu (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Polijas prezidents Andžejs Duda.
Polijas prezidents Andžejs Duda. Foto: Reuters/ScanPix

Polijas prezidents Andžejs Duda izsaucis sašutumu un saņēmis kritiku, intervijā paužot šaubas par to, vai Ukrainai izdosies atgūt kontroli pār Krievijas okupēto Krimu. 

Varšava ir bijusi viena no svarīgākajiem Ukrainas sabiedrotajiem kopš Krievijas iebrukuma valstī 2022. gadā, un ir paziņojusi, ka Ukrainai ir jāatgūst kontrole pār visu savu teritoriju, lai atturētu Maskavu no turpmākas agresijas.

Šo nostāju Duda arī uzsvēra piektdien, 2. februārī, intervijā "YouTube" kanālam "Kanał Zero".

Taču uz jautājumu, vai viņš tic, ka Ukraina patiešām spēs atkarot Krimu, viņš atbildēja: "Man ir grūti atbildēt uz šo jautājumu. Es nezinu, vai [Ukraina] atgūs Krimu, bet es uzskatu, ka tā atgūs Donecku un Luhansku."

Viņš sacīja, ka Krimas pussala, kuru Krievija anektēja 2014. gadā, ir "īpaša vieta… arī vēsturisku iemeslu dēļ. Jo patiesībā, ja skatāmies vēsturiski, tā lielākoties bija Krievijas rokās."

Dudas komentāri izraisīja sašutumu Ukrainā un arī izsauca nosodījumu iekšpolitiski. 

Sestdien, 3. februārī, Duda mēģināja kliedēt strīdu, vietnē "X" paziņojot, ka viņa "darbība un nostāja attiecībā uz Krievijas brutālo agresiju pret Ukrainu ir bijusi un ir skaidra jau no pirmās dienas".

Viņš piebilda: "Krievijas uzbrukums Ukrainai un starptautiski atzīto Ukrainas teritoriju, tostarp Krimas, okupācija ir noziegums... Mēs visi stāvam plecu pie pleca par brīvu, suverēnu un neatkarīgu Ukrainu pret agresiju un brutālo imperiālismu!"

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu