Mirstošs vīrietis Japānas policijai atklāj, ka 50 gadus bijis meklētākais noziedznieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: UnseenJapanSite/"X"

Kāds mirstošs vīrietis Japānas slimnīcā pastāstīja policijai, ka viņš ir viens no valsts meklētākajiem noziedzniekiem un gandrīz 50 gadus bēguļojis, jo reiz bijis radikāla grupējuma dalībnieks, kas 1970. gados sarīkoja vairākus sprādzienus, vēsta medijs "The Guardian".

Policija pagājušajā nedēļā devās uz slimnīcu netālu no Tokijas, lai nopratinātu 70 gadus veco vīrieti. Viņš policijai pastāstīja, ka viņam diagnosticēts neārstējams vēzis un ka vēlas nomirt savā īstajā vārdā – Satoši Kirišima.

Viņš arī atklāja iepriekš nezināmu informāciju par sprādzieniem.

Četras dienas pēc nopratināšanas vīrietis nomira, policijai nepagūstot apstiprināt viņa identitāti. Taču vietējie mediji vēsta, ka veiktie DNS testi gan viņam, gan noziedznieka radiniekiem bija saderīgi.

"Mēs uzskatām, ka vīrietis, kurš nomira slimnīcā, sevi dēvējot par Satoši Kirišimu, bija aizdomās turamais," vēstīts policijas paziņojumā.

Satoši Kirišima 1970. gados veica vairākus sprādzienus pret lielākajiem Japānas uzņēmumiem. Astoņi cilvēki gāja bojā un vairāk nekā 160 tika ievainoti 1975. gada sprādzienā "Mitsubishi Heavy Industries" ēkā, par ko tika vainots grupējums.

Lai gan viņš nebija galvenais grupas loceklis, tika teikts, ka viņš ir vienīgais no 10 dalībniekiem, kurš nekad netika pieķerts.

Piektdien policijas izmeklētāji veica kratīšanu būvniecības uzņēmumā, kurā viņš aptuveni 40 gadus strādāja, izmantojot pseidonīmu Hiroshi Uchida.

Fotoattēlā redzams, ka viņš smaidīgs, ar gariem matiem un brillēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu