Stacionārā "Biķernieki" darbu sāk jauns analīžu pieņemšanas punkts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stacionārs "Biķernieki".
Stacionārs "Biķernieki". Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Laboratorijas dienests atvēris jaunu analīžu pieņemšanas punktu stacionārā "Biķernieki", aģentūrai LETA ziņo slimnīca.

Jaunais analīžu pieņemšanas punkts atrodas stacionāra "Biķernieki" veselības centrā "Biķernieki" Lielvārdes ielā 68/1 un nodrošina visa veida laboratoriskos izmeklējumus - gan tos, ko visbiežāk pacientiem nozīmē ārsti, gan tos, kam nepieciešama augstāka līmeņa diagnostika Nacionālajā mikrobioloģijas references laboratorijā.

Jaunajā analīžu pieņemšanas punktā analīzes iespējams nodot gan stacionāra "Biķernieki" un veselības centra "Biķernieki" pacientiem, gan jebkuram citam iedzīvotājam, kam šis punkts ir ērti sasniedzams. Analīžu pieņemšanas punktā tiek nodrošināti gan Nacionālā veselības dienesta apmaksātie, gan maksas laboratoriskie izmeklējumi.

Analīžu punktā klātienē iespējams apkalpot līdz 100 pacientu dienā. Punkta darbalaiks ir katru darbdienu, pirmdienās-piektdienās no plkst.8 līdz 16. Savukārt Laboratorijas dienests strādā nepārtrauktā diennakts režīmā, veicot izmeklējumus slimnīcas stacionāru vajadzībām.

Laboratorijas dienesta vadītājs Vadims Beļuns norāda, ka līdz ar jaunā analīžu punkta atvēršanu dienesta pakalpojumi kļūs pieejamāki plašākam pacientu lokam. Tagad arī stacionāra "Biķernieki" ambulatorajiem pacientiem nepieciešamības gadījumā būs pieejami steidzamie jeb tā saucamie Cito! laboratoriskie izmeklējumi, ko var veikt divu stundu laikā, kas atbilst slimnīcas standartam. Tāpat specifisku un sarežģītu klīnisku situāciju gadījumos ārstiem būs pieejami mūsu Laboratorijas dienesta speciālisti, ar kuriem varēs konsultēties par laboratoriskiem izmeklējumiem.

RAKUS Laboratorijas dienests ir Latvijā lielākā slimnīcu laboratoriju struktūra, kas nodrošina laboratorisko pakalpojumu klāstu slimnīcas stacionāru un ambulatoriem pacientiem, kā arī ārējiem klientiem 24 stundas diennaktī 365 dienas gadā.

Analīzes iespējams nodot kādā no pacientiem ērtākajiem Laboratorijas dienesta pieņemšanas punktiem stacionāros "Gaiļezers", "Latvijas Infektoloģijas centrs", "Latvijas Onkoloģijas centrs", un tagad arī stacionāra "Biķernieki" veselības centrā "Biķernieki". Savukārt sadarbībā ar vairākām reģionālajām slimnīcām tiek nodrošināta paraugu transportēšana uz RAKUS laboratoriju. Attiecīga pieprasījuma gadījumā sadarbību ar reģionālajām slimnīcām izmeklējumu veikšanai RAKUS laboratorijās iespējams paplašināt.

RAKUS Laboratorijas dienesta profesionāļu komanda ikdienu veic vairāk kā 10 000 izmeklējumus ar konkurētspējīgām un mūsdienīgām dažāda veida laboratoriskām testēšanas iekārtām un metodēm, kā arī nodrošina apmācību, zinātnisko pētniecību, tālākizglītību un starptautisko sadarbību laboratorās medicīnas jomā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu