Sīrijas valsts medijs ziņo, ka Izraēla trāpījusi mērķiem pie Damaskas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Izraēlas armija no savām bāzēm anektētajās Golānas augstienēs devusi triecienus mērķiem netālu no Damaskas, sestdien, atsaucoties uz avotiem militārajās aprindās, vēstīja Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA.

Uz rietumiem no Sīrijas galvaspilsētas bijušas dzirdamas spēcīgas eksplozijas.

Sīrijas pretgaisa aizsardzība esot notriekusi daļu no raķetēm un nodarīti tikai materiāli zaudējumi, vēstīja SANA.

Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) paziņoja, ka triecieni trāpījuši dzīvojamām ēkām uz Rietumiem no Damaskas, un viens cilvēks triecienos nogalināts.

Piektdienas vakarā Libānas kaujinieku grupējums "Hizbollah" uzņēmās atbildību par raķešu uzbrukumu Izraēlas kazarmām Golānas augstienēs. Izraēlas puse tādu uzbrukumu nav apstiprinājusi.

Šiītu kaujinieku grupējums regulāri no savām bāzēm Libānas dienvidos uzbrūk Izraēlas ziemeļiem.

Sīrijā notiekošā pilsoņkara laikā Izraēla ir veikusi simtiem gaisa triecienu šajā valstī, galvenokārt uzbrūkot Irānas atbalstītiem spēkiem un Sīrijas armijas pozīcijām.

Šādi uzbrukumi ir pastiprinājušies, kopš 7.oktobrī sākās karš starp Izraēlu un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās" Gazas joslā.

Izraēla reti komentē triecienus Sīrijai, bet vairākkārt ir paziņojusi, ka neļaus Irānai palielināt savu klātbūtni Sīrijā. Irāna atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu