Tiesa attaisno bijušo Cēsu novada domes deputātu Šteinu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cēsu novada domes deputāts Ainārs Šteins
Cēsu novada domes deputāts Ainārs Šteins Foto: Ieva Čīka/LETA

Vidzemes apgabaltiesa šodien pilnībā attaisnoja bijušo Cēsu novada domes deputātu Aināru Šteinu (JV), kurš ir apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dienesta viltojumu.

Spriedumu var pārsūdzēt kasācijas kārtībā desmit dienu laikā pēc pilna nolēmuma pieejamības dienas iesniedzot kasācijas sūdzību Vidzemes apgabaltiesā. Pašlaik plānots, ka pilnais spriedums tiks sagatavots 26.februārī.

Iepriekš pirmā instances tiesa atzina Šteinu par vainīgu dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un dienesta viltojumā. Šteinam tiesa noteica sabiedriskos darbus uz 220 stundām, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus valsts pārvaldē uz vienu gadu un sešiem mēnešiem.

Aģentūrai LETA Šteins apliecināja, ka patlaban uz laiku apturēt deputāta pilnvaras viņš uzskatījis par pareizāko lēmumu. Šteins skaidroja, ka pret viņu tika ierosināta krimināllieta par to, ka viņš, būdams Līgatnes novada domes priekšsēdētājs, it kā esot izmantojis Līgatnes novada pašvaldības īpašumu - kvadriciklu -, veicot vides kontroles un uzraudzības pasākumus Gaujas ilgtspējīgas attīstības biedrības labā.

Kā liecina portālā "Firmas.lv" pieejamā informācija, Gaujas ilgtspējīgas attīstības biedrību 2015.gadā dibinājušas vairākas Gaujas upes baseina pašvaldības un to izpildinstitūcijā ir vairāki bijušie un esošie šo pašvaldību vadītāji. Šteinam vienīgajam ir tiesības pārstāvēt biedrību atsevišķi. Biedrība koordinē pašvaldību darbu Gaujas upes ilgtspējīgā uzturēšanā, skaidroja Šteins.

Viņš apgalvoja, ka lietā neesot neviena pierādījuma, ka viņš būtu izmantojis kvadriciklu biedrības labā. Viņš savu vainu nav atzinis un notiesājošo spriedumu pārsūdzējis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu